Pitävät tänään ratsuväen viimeisen rynnäkön Auringonlaskussa. Toivottavasti on kivaa ja silleen. Jos joku tietää mistä voi ostaa palan punaisia niin kertokoon tänne. Kotikylän kouluasioiden kannalta asia voi olla ihan hyväkin. Silti tuntuu vähän haikealta. Tuli kuitenkin mentyä melkolailla kokonaan ko. laitoksen tarjonta läpi. Ala-aste mukaan lukien. Ruunien Ruunat, muutama tangoililja ynnä muita Kummeleita. Saa nähdä tuleeko kirjailijoita.

"Toiset ottaa mitä annetaan. Toiset ottaa turpaansa." Laitonta lataamista. Ei Heinolan junttien kannata kuitenkaan surra. Tämäkin levy ostetaan.

Simat ovat valmiit. Mieli teki laittaa yhteen satsiin vähän enemmän sokuria mutta jätin sen sitten kuitenkin väliin. Pitäiskö -B- tulevana suvena tehdä se vanhan liiton panos mistä joskus oli puhetta? Ei sitä kukaan kuitenkaan juo mutta olisipahan tarjottavaa.

Saatiin kämppä. Puolitoista kuukautta menee nyt päällekkäin tämän kanssa mutta nou kän do. Kummallista miten ihminen alkaa uuden edessä välittömästi katsomaan vanhoja, tylsiä nurkkia ihan uudella silmällä. Onhan iso puutarha aika hieno. Kukat kukkii ja silleen.

Koitetaan siis muistaa sähkölaitostappelut kera käsiin hajoavien asioiden. Pidetään myös mielessä se, että tuleva tontti on kuitenkin sen tuhannen neliötä. Ei ihan pieni siis sekään. Kuinka sitä ihminen oppii kaasuhellalla operoimaan?

Mykistyin taas tänään duunissa. Tällä kertaa elämyksen tarjosi tuleva opettaja-työparini.

"Miksi se ugandalainen opettaja on tyytymätön? Ihan niinkuin sillä olisi valinnan varaa? Miten se voisi saada jostain parempaa paikkaa?"

Mmmmmm. Kakskytä vuotta kokemusta kansainvälisistä kouluista ja paperit aussi-universitystä. Miten se voisi? Oikeasti sen muijan pitäisi hipsiä vaikkapa Suomeen kansainväliseen kouluun maikaksi, vähän samasta syystä josta meikäläinen on tänne palkattu.

Annetaan nyt kuitenkin nuorille brittitytöille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä tekevät.

Juu. Sitä tulee toki välillä itsekin nykytermistön mukaan puhuttua vihapuhetta. Yleensä sitä kuitenkin tulee tehtyä ex post facto-pohjalta, ei niinkään ennakkoluulojen perusteella. Paitsi jos keskustellaan progesta.

Reagoin tuohon em. episodiin hissukseen rivien välistä ttuilemalla. Sekös luokka-avustajastani oli hauskaa. Mainitsi sen ennenkin kuullun jutun että kyynisyyden puolesta mä voisin olla musta. Kertoipa hän sitten toisen lystikkään tapauksen.

Meillä oli konttorissa kuusi vuotta töissä tiukka kirjanpitäjä-täti. Silläkin oli luonnonkihara tukka... Piti langat käsissä ja teki konttorityötä. Sitten se ilmoitti irtisanoutuvansa, koskapa oli saanut Entebbestä yhdestä shipping companystä hyvin palkatun duunin. Niin hyvin palkatun että rahaa tuli enemmän kuin apurehtorille...

Siitä hetkestä, irtisanomisaikansa viimeiseen päivään asti ko. lady suoritti välituntivalvontoja ja juoksi lappuja välillä toimisto-luokkahuoneet. Ei pidä kurkoitella kuuseen jos ei katajaan halua muksahtaa... Kamalaahan se olisi jos natiivit vapaana saisivat juoksennella. Mitä siitä seuraisi?

Viikonloppuna tehdään apukokin kanssa munkkeja. Blinit siihen kylkeen sitten.

Terveisin pyhimys ja marttyyri. Yli-ihminen joka suhteessa & puoliksi jumala.