Hola!

Heikottelee vielä ja siinä kinthaalla ollaan onko lämpöä vai ei. Siksipä kipaisinkin tökkäyttämässä itseäni piikillä sormeen että täti sai katsella meikäläisen Marevanilla ohjesäännön mukaisesti lantrattua verta mikroskoopissaan. Negatiivista oli, mutta tarkkaillaan nyt. Tosin tämä nyt voi olla ihan vaan ekshaustaatiotakin.

Kunnon ope olen siis. Pää kainalossa ollaan vaan loma-aikaan... Ensi viikolla aloitetaan koulutuksilla tms. Tällä hetkellä on vielä aika käsi-ovenrivassa-metodi päällä, kiitos juurikin kontaminoituneen sääsken syljen. No, jos sunnuntaina/maanantaina perehtyisi asiaan. Juu juu.

Muuten tässä on taas mittailtu henkisesti galloja. Kyseessä on case-puutarhuri ja hoitamaton sisä- ja ulkotilojen myrkytys. 200k jätettiin rahaa pöydälle lomalle lähtiessä, "hoida ennen meidän paluuta"-nootilla varustettuna.

Ihan hirveästi eivät olleet muurahaiset ja muut varpaiden välejä pureskelevat persnaamat meidän poissaollessa pihalta vähentyneet. Samoin alakerran vessan ovelta tapasin leegion muurahaisia treffaamassa paria-kolmea koloniaa lajitovereitaan. Niinpä sitten kysäisin herra ylipuutarhurilta notta oliskos mahdollista saada kuittia näytille suoritetun toimenpiteen johdosta? Meinaan kun näkyvät rahat kuitenkin kadonneen. Toissapäivänä lupasi huomiseksi.

No kyllähän mä sen tiesin jo mitä on tapahtunut. En mä mitään kuittia olisi tarvinnut, mutta tehdään tää nyt taiteen sääntöjen mukaan.

Päivävartijan vapaapäivä on perjantai. Hajiran kysyttyä fumigationin suoritamisesta viime viikolla oli Josephin vastaus ollut "se oli yhtenä... Tortiviikkona." Kun vartijanaikkonen oli todennut siihen "jaa, hän ei kyllä muista semmoista" oli päivä vaihtunut puheissa popvartijan vapaapäiväksi, perjantaiksi.

Sain eilen sitten sen dirkkuitin (juustonaama) ja siinä oli päivämäärä... 18.7. Joka oli maanantai. Kuitti oli myös osoitettu meikäläiselle, vaikka rahat ja toimeksianto oli annettu vaimon toimesta.

Ja sitten vielä se naula arkkuun ja kaiken perusta: Vartijoiden tulee pitää kirjaa kaikesta epätavallisesta äksönistä, alkaen Hajiroiden ja muiden työmaalle saapumisesta. Kaikki merkitään lokikirjaan. Kaikki. Alkaen meitä kuljettavien taksien rekkareista. Millään tuon kirjan sivuilla ei ole mainintaa myrkytyksestä.

Betty, joka asustelee siinä vartsakopin kupeessa, kuuli koko tarinointimme lokikirjan nurkilta. Aamulla Joseph oli tullut työmaalle, Betty oli jutellut nopeasti hänelle ja sitten Joseph olikin juossut paikalta.

Ei siis liene kengän antamisessa enää oikeusmurhan vaaraa. Meillä olis nyt puutarhurin pesti auki. Tuleeko Straffe vai palkataanko joku toinen?

Maistellaan nyt hetki vielä tätä tilannetta. Kaverilla oli leasing-mopo joka varastettiin. Tai niin, olikohan se sitten lopulta kanssa "varastettiin". Hän pyysi ja sai apua sen asian hoitamiseksi. Hajira lainasi rahaa meiltä, osti mopon ja otti Josephin kuskiksi koska J. oli korviaan myöden meidän kanssa "naimisissa", ts. normijärkinen ihminen olisi hyvin tarkkaan miettinyt tekojaan. Yleensä täällä yhden mopon hävittäminen lopettaa mahikset niihin hommiin... Tuolla kakkosduunilla J. olisi päässyt jaloilleen ja saanut nyt vuoden päästä oman fillarin.

Mutta ei. Ei tilittänyt rahaa Hajiralle vaan käyttäytyi itseasiassa siten kuin olisi omistanut mopon. 1500 kilsaa on uudella pyörällä mittarissa ja jarrujen + kytkimen kulumattomuus viittaa lähinnä kotikylään tms. suuntautuneeseen huruajoon.

Nyt menevät kummatkin duunit, työtodistusta ei tule (Tai niin. On sellaisiakin nähty, jotka ovat halunneet työtodistuksen merkinnällä "irtisanomisen syy: varastaminen"...) ja himassa on muija kahden alle nelivuotiaan lapsen kanssa. Kyllähän mua hieman säälittää Josephin kotiväen puolesta, mutta toisaalta en mä usko että sinne himaan asti on rahoja tähänkään mennessä paljon kantautunut. Ihmetyttää kuitenkin se, mihin ne fyrkat ovat kadonneet? Meinaan kun Joseph ei pahemmin edes dokaa. Nyt se polle kuitenkin on rikkonut aitaa enemmän kuin mitä mies pystyy maksamaan.

No, ei voi mitään. Tämä on nyt sitä kehitysavun läpinäkyvyyden puutteen korjailua.

Kaikki "elävät hetkessä"-kliseet voi muuten sitten jättää kaikessa rasistisuudessaan kommentoimatta.