Yksinhuoltajana vaihteeksi. Mikäs siinä kunhan en vaan innostu liikaa kisoja katsomaan.

Meillä koulussakin avattiin World Cup. Kun pitäähän sitä. Eikä siinäkään mitään mutta mutta mutta.

Viime viikon keskiviikkona koululla oli äänityssessio. Rehtori halusi saada koulun laulua talteen ja olihan se ihan mukava idea. Vartin yli kymmenen oltiin, määräyksen mukaan, hallissa. Kaksikymmentä yli rehtori sai näytettyä paikalla jo kahdeksasta olleille äänittäjille mitä hän haluaa. Sitten soundcheck. Ei ollut ihan loppuun asti rouvalla suunnittelu mennyt... Laulamaan päästiin yhdeltätoista ja sitten jatkettiin, perse homeessa ja mukulat kiukkuisina betonilattialla, kakskytä yli kahteen.

Sitä edellisenä perjantaina oli ollut Italian Day. Pitsantekoa ja Ramazzottia. Pinocchio valkokankaalta. Koko ohjelma oli 10 minuuttia liian lyhyt eli jouduttiin venaamaan vähän ruokailua. Päätettiin siinä sitten opettajaporukassa että katsotaan nyt tuota pitkänenäistä puunukkea kun se kerran tuossa pyörii. 10 minuuttia.

"TÄMÄ AIKA ON POIS OPPIMISESTA!!!!! KOKO KOULU!!! MENKÄÄ TAKAISIN LUOKKIIN!"

"Mitä järkeä siinä olisi? Ennen kuin sinne päästään, on viisi minuuttia mennyt. Mitä sä luulet meidän tekevän siellä sen viisi minuuttia? Eiköhän me nyt vaan tehdä sillä lailla, että pienet menevät nyt, kun kerran ruoka näkyy olevan valmiina, linjastoon, siitä sitten järjestyksessä me muut ja katsellaan venaillessamme tätä leffaa."

Kumma ettei se antanut siitä paikasta kenkää tuon sanoneelle opettajalle. Kääntyi vaan kannoillaan jameni pois.

Nyt sitten toimiston pakotettamina kolme opettajaa järjesti opettajien välisen jalkapallotilaisuuden. Ja joutuivat vaikeuksiin. Lapsista kun ei ollutkaan, toisin kuin rehtori oli luullut, mielenkiintoista katsella opettajien pelaavan fudista. Sanan "pelaavan" voi kyllä laittaa mun osalta lainauksiin, ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Niinpä minua nauratti niin helvetisti katsella ihmisten pelaavan ihan tosissaan ja huutavan pää punaisena "paitsio!"

Olisi siis pitänyt keskeyttää peli kun huomattiin että lapset eivät viihdy. "Huonosti suunniteltu ja toteutettu tapahtuma". Mä vaan sitä että kukahan sen pelin keskeyttämisen olisi voinut tehdä? Juu, liian tosissaan jengi siellä veti. Mutta kyllä mä ihmettelen miten ihmisellä joka on viikko takaperin istuttanut kakaroita hiljaisuudessa betonilattialla nelisen tuntia vain ja ainoastaan oman päähänpistonsa ja huonon suunnittelunsa vuoksi, on pokkaa haukkua yhtään ketään. Tiistain opekokouksessa tätä kuulemma tullaan käsittelemään. Ajattelin ottaa popcornia ja kolaa sinne mukaan.

Enhän mä oikeastaan oikeasti ihmettele enää kyllä yhtään mitään mitä se akka saa päähänsä. Tänä jalkapalloilleena perjantaina oli koululla illalla myös bileet, tai siis opettajille ja vanhemmille suunnattu "Casual Curry"-night, joka samalla oli ollut rehtorimme koulun päädyn läksiäisjuhla. Ei menty. Siellä oli persettä nuoleva (osin kyllä pakotettukin) kollegio esittänyt näytelmän siitä, miten mahtavasti rehtorimme on koulua johtanut. Näin pätkän näytelmästä kun harjoittelivat ja pojat oi pojat! Niin oli vähän kuin olisi Suuren Johtajan poismenoa katsellut. Olivat jääneet kävijätavoitteestaan sellaisen vaisun satakunta ihmistä, eli on siellä vanhemmillakin mitta aika täynnä tätä tätiä. Yhä enemmän niitä on myöskin tullut kysymään multa "pitääkö paikkansa että...?", siis ihan ventovieraista vanhemmista. Ja minähän olen tietysti rehellisesti vastannut.