Blantyren erästä townshippiä on neljän vuoden ajan vaivannut väkivaltarikosten aalto. Yksinään kulkevat naiset ovat joutuneet pahoinpitelyjen, raiskausten ja tappojen uhreiksi. Tekijät ovat silminnäkijähavaintojen mukaan olleet "pukeutuneina vain alushousuihin ja antaneen muutenkin itsestään kuvaa että heillä olisi yli-inhimillisiä kykyjä". Vain Malawissa voidaan pelkissä kalsareissa riehumista katsoa super-human kykyjen esittelynä... Asialla on ollut köyhien nuorten miesten rinki.

Nyt sitten oli saatu yksi ringin jäsenistä kiinni itse teosta. Hän oli tappanut neljä vuotiaan pojan ja raiskannut kaksi 2-vuotiasta tyttöä. Kuulusteluissa tekijä on kertonut, että hänelle on maksettu 50 000 - 100 000 kwachaa jokaisesta uhrista jonka verta hän on toimittanut jollekin rikkaalle paikalliselle liikenaiselle. Voi olla että tällainen "veripankki" onkin ollut olemassa. On täällä tyhmempääkin kuultu. Epäilen kuitenkin että juujoo.

Perjantain lehti vaati pääkirjoituksessaan että poliisi paljastaisi tämän epäilyttävän liikenaisen nimen "ettei kansan tarvitsisi elää pelossa". Hyvä etten pyörtynyt kun luin tuon. Törkeästä rikoksesta kiinni jäänyt paviaani antaa kuulusteluissa jonkun nimen, mahdollisesti katkeruuttaan, ja sitten se pitäisi julkaista. Totesin ääneen että sen nimen julkaisemisen jälkeen ko. henkilö säilyisi hengissä ehkä tunnin.

Ja mitä tapahtuikaan sitten lauantaina? Malawi pelasi kunniakkaasti puntit Norsunluurannikon kanssa ja paja oli ollut täynnä. Chipuku oli virranut, ja jotainhan sitten oli matsin jälkeen ajan kuluksi pitänyt keksiä. Oltiin muodostettu oikein vanhan liiton lynchmob ja lähdetty ko. townshippiin vähän mellastamaan.

Seitsemän epäilyttävää taloa oli jengi kerinnyt tuikkimaan tuleen kun jonkun päähän oli pälkähtänyt että paikallinen "Paseli"-niminen liikemies oli rikastunut liian äkkisti. Ja sehän meinasi väkijoukossa varmana levinneen tiedon mukaan sitä, että tämä kundi on osallisena saatananpalvonta kultissa. Muuten ei tuommoisia omaisuuksia kerätä. Herran Jumala, sillähän on motelli ja muutamia minibussejakin! Varma Belsebuubin työrukkanen siis koko jätkä!

Väkijoukko oli kerinnyt pari yrittäjän Hiacea jo polttamaankin ja seuraavaksi olisi ollut vuorossa ko. motelli. Onneksi mellakkapoliisi oli tässä vaiheessa ehtinyt paikalle pamppua antamaan.

En voi edelleenkään käsittää täkäläistä "journalismia". Miten helvetissä voidaan vaatia epäillyn nimeä julki kun tiedetään mitä sitten tapahtuu? Varsinkin kun mitään muuta näyttöä kuin yhden lapsen raiskaajatappajan sana häntä vastaan ei ole.

Tuo mellakka-asia on kanssa helvatan hauska juttu. Ymmärränhän minä että kuohuttaa moinen, ja että poliisi ei täällä ihan piripään vauhdilla rikoksiin puutu. Siinä voi tulla mieleen toverituomioistuimen perustamien ja oikeuden jakaminen saunan takana. Mutta silti: joku keksii että "tolla on enemmän kuin muilla, poltetaan sen mestat". Turhaan ei Malawin kansallislaulussa pyydetä Luojaa suojaamaan Malawia nälältä, taudilta ja kateudelta.