Kolme pulloa Leijonaa ja näin Bwaanaa vietiin.

Rip rap. Soon paasto ohi parhaalta uskonnolta. Good for them. Ihmettelen mä vielä kerran sitä että eikö ne tosiaan usko että se kuu on edelleen taivaalla? Meinaan että täällä arvottiin eilen niin maan perusteellisesti onko eid vai nou. Ja sitä mukaa jännäsi koko kansakunta (90 pinnaa dhimmejä) töihinmenoansa. Sitä tarvitaan oikeasti vuonna 2011 uskonnollisia auktoriteetteja kiikaroimaan taivaita että onko se Luna vielä siellä? Nou further comments.

[/vihapuhe]

No, kuu oli löytynyt ja vapaata oli. Meille kävi kutsu E:n sambialaisen kollegan luokse grillaamaan ja mehän mentiin. Paikalla oli em. kollegan irkku-avokki, toinen irkku toimistolta ja loput sambialaisia. Niin ne afrikkalaiset ovat kaikki samaa sakkia ja sekoittuvat vallan solkenaan... Toisinpäin: jopa Afrikassa afrikkalainen hakeutuu samanlaisten seuraan. Ja niin tekee mzungukin. Niin tekee itseasiassa koko ihmiskunta. On kivempaa olla tuttujen käytäntöjen parissa.

Huomasin meinaan itse viihtyväni sambialaisten parissa paljon paremmin kuin ugandalaisten. Katsokaas kun ne ovat käytännössä melko malawilaisia. Mä siis tiedän suurinpiirtein niiden tavat ja ajatukset. Naurettiin/ihmeteltiin aikalailla samoja asioita Ugandassa. Chakalaka nsimalla oli pitkästä aikaa oikein hyvää.

Paitsi että sambialaisetkin vihapuhuivat. Niiden posho/nsima oli parempaa kuin kaikkien muiden. Täkäläisillä ei ole ihmistapoja. Puhuvatkin kummallisesti. Et cetera.

Jätän tämän hautumaan.

Huomenna ensiapukoulutusta sun muuta.

Sialihhaa illallaa.

edit: Malawista saatiin meiliä. Siellä alkaa kohta kanssa uusi kouluvuosi. Chikondi menee seuraavalle luokalle normaalisti ja Alex aloittaa kanssa (luvattiin lähtiessämme ottaa ristiksemme hänet myös). Sakemanni rakentelee jonkin sortin www-sivua johon tulee dokumentteja. Kun se selkenee niin "check this space". Eli en ole juonut niitä(kin) rahoja ;-)