Minkähänlaiset mahdollisuudet meikäläisellä olisi ilmoittautua edesmenneen diktaattori Bandan kauan kadoksissa olleeksi pojaksi?

Tällainen tapaus kun on nyt noussut täällä pinnalle. Kyseessä on 37-vuotias Ruotsissa asunut heppu. Hänen äitinsä on ensimmäinen (ekojen kisojen voittaja siis. Ettei pääse kukaan viisastelemaan malawilaisten missien avioitumisista ja lapsensaanneista) Miss Malawi, joka on saanut pojan Malawissa ja mennyt sen jälkeen naimisiin ruotsalaisen Johansson-nimisen miekkosen kanssa. Nyt poika on palannut "kotiin" ja hän haluaa vain "tunnustusta, ei niinkää osuutta Bandan jälkeensä jättämästä arviolta 50-100 miljoonan taalan henkilökohtaisesta omaisuudesta."

Good for him. Tai bad, miten sen ottaa.

Bandan perhe sanoi heti että kaveri on huijari. Samoin kertoi Kamuzun perustaman MCP-puolueen nykyinen nokkamies ja Bandan luottomies John Tembo, joka vakuutti että "sen kolmenkymmenen vuoden aikana, jolloin olin Kamuzun paras kaveri hän ei koskaan sanonut että hänellä olisi lapsia."

Niinpä niin. Kulttuurissa, jossa ihminen on aikuinen vasta kun hänellä on omia lapsia koko maan yksinvaltiaalla ei niitä olisi? Varsinkin kun tiedetään että KAIKKI, siis ihan joka ikinen nainen Malawissa vuosien 1964 ja 1990 välillä oli käytännössä velvollinen osallistumaan Bandan maakuntamatkoilla järjestämiin bileisiin jos presidentti niin halusi. Tämä päti myös MCP:n esikuntaan. Protestoivat aviomiehet olivat Bandaa ja puoluetta vastaan, joka oli hengelle hupaa touhua. Tästä toiminnastako ei seurannut yhtään dr. Hastings Kamuzu Bandan jälkeläistä? Niinpä niin.

Poika-kandidaatti, joka ulkoiselta habitukseltaan muistuttaa Bandaa aika lailla, olisi valmis menemään jopa verikokeeseen. Tähän ei Bandan suku kuitenkaan ole suostunut. Miksi? Varsinkin kun he myöntävät tunteneensa 70-luvulla tämän nyt ilmaantuneen miekkosen äidin, jonka myös Kamuzu-vainaa on heidän mukaansa tuntenut.

No joo, onhan asialla sitten vielä semmoinenkin puoli, että tämä prodigal son on sanonut: Joku koitti myrkyttää hänet Ruotsissa ja että hänen ihonsa on vaalentunut "liian" vaaleaksi (Banda oli malawilaiseksi vaalea, mutta ei sitten kuitenkaan) siksi, että "hän on värjännyt hiuksiaan ja se vaikutti myös skin toneen". Hän on kuulemma myös ZAIN-teleoperaattorin laillinen perijä, äitinsä puolelta siis (äiti on kotoisin Lilongwen Ndiranden slummista...) Ihan huuhaa juttuja siis.

Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta.

Täällä saatiin kämppä ja pirusti kamaa eteenpäin sakemannille. U on ihan siinä kinthaalla että lähteekö kävelemään. Metri-puolitoista menee jo yllättävän sujuvasti.

Kajuuttaan on myös iskenyt se, että ei ole kuin kaksi viikonloppua enää jäljellä Malawissa, todennäköisesti ever. Voi toki olla, että joskus kymmenen vuoden päästä tullaan katsomaan. Chikondin kouluhommat on hoidettu, eli sakemannille jää rahat koulumaksuja varten ja hänen joskus lähtiessään homma sujuu luotettavan Firman malawilaisen kautta. Alex tulee samaan myös koulutuksen. Patrick ehdotti että josko hän avaisi pankkitilin... Siihen vastasimme että "Joo, olisihan se idea sekin, mutta täkäläiset pankit ottavat neljäsosan siirrettävistä rahoista, joten se ei ole oikein järkevää." Ottavathan ne mittavat provikat, mutta syy oli kyllä meidän puolelta jotain ihan muuta.

Patrickille jää myös ruohonleikkuri, jonka tiimoilta kävin jo keskustelua tyyliin "kai sä tajuat että yhdessä sadekaudessa sä saat tällä koneella enemmän kuin mitä siitä irtoaisi myydessä?" En ole ihan varma menikö jakoon se keskustelu.

Tiksis täksis täältä tähän.