Hehee. Vaikka tuo vaimo jo ehtikin asiasta mainitsemaan, on munkin pakko tarttua samaan aiheeseen.

Eilen käytiin lentokentältä tullessa kaupan kautta. Siellä on ulko-oven pieleen aina teippailtuna kaiken maailman ilmoituksia tyyliin ostaa-myy-vaihtaa-varastaa&luukuttaa-ynnä-tarjoudutaan-rehellisiinkin-töihin.

Tällä kertaa tarjolla olisi ollut nainen joko lastenhoitajan tai nunnan hommiin. Kokemusta jälkimmäisestä oli kertynyt 15 vuotta. Juu, ymmärrän toki että infoa nuhteettomasta naisimmeisestähän siinä ollaan yritetty jakaa. Olisi ehkä kannattanut kuitenkin vielä hetken miettiä sitä otsikkoa. Ellei sitten tarkoitus ole päästä juoksentelemaan "Doh-a-deer-a-female-deer"in tahtiin ja kyselemään että mitäs sille Marialle pitäis tehdä?

Muuta:

Pääsin todistamaan lauantaina malawilaista hääjuhlaa. Ajellessani tekemään paitasivun ukonsiirtoa näin Capitalin liikenneympyrässä hääseurueen kuvauttamassa itseään. Tien toisella puolella odotteli omaa vuoroaan ainakin kaksi muuta poppoota. Päästyäni www-ympäristöön huomasin jonkun ökyöky-hääparin varanneen aikas ökyökysti Cresta-hotellin koko ökyöky allasalueen ökybileitään varten. Siellä sitä oli hääkatoskoroketta, vaaleanpunaisiin pukeutunutta morsiusneitoa sekä rahanheittelyä tanssin lomassa. Hauskaa näytti jengillä olevan, ja mikäs. Täytyyhän sitä elämässä lystiäkin olla. Vähän harmitti häävieraiden joukossa olleet 10-12 vuotiaat paikalliset pojat, jotka olivat vakuuttuneita että tokihan mä annan heidän käyttää nettiyhteyttäni ja konettani (tai siis Empanhan tää mylly on.) Ei meinannut mennä millään sipuliin nuorison edustajille että nou means todellakin nou.

Veti ilmeisesti lämpöisessä olleesta jauhelihasta tehdyt pihvit pakin sekaisin pe-su. Jäi mokoman vuoksi Lucius Bandan levynjulkkarikekkerit käymättä.

Lentokentällä hokasin että lähikylien jengi käy Kamuzu Internationalin baarissa katsomassa Valioliigaa. Siellä oli kirjaimellisesti paljasjalkaista Malawilaista enemmänkin katsomassa Darren Bentin aikaista joululahjaa. Aihetta sivutakseni sanon vielä, että eihän kotona kolme-kimuna turpaan paha ole. Geriatrikko vastapuolen keppien välissä sattui vaan pelaamaan sen kauden ainoan hyvän pelinsä ja meikäläisten alakerta keskikenttineen oli kokolailla aavalla.

Malawin Flames valmistautuvat kohtaamaan Djiboutin, ja pojilla on pakka melkolailla sekaisin. Kas kun tuo budjetti saatiin vasta torstaina kasaan. On ollut maajoukkueella aika naftisti rahua käytössä. Pelaajat eivät ole saaneet päivärahojaan ja yhtäkään treenimatsia ei olla saatu järjestettyä. Huolimatta niistä sponssien huikeista lupauksista silloin kesäkuussa. Budjettia ei muuten ole täällä missään eritelty. Olisi kiva tietää mikä on donorien osuus koko potista. Arviot liikkuvat 50-60 pinnan välillä. Educationin osalta se kuulemma on n. 40% kannettua vettä.

Oli ehkä vähän turhan julmasti sanottu tuo "kannettu vesi". Hyväähän niillä lahjoitusrahoilla saadaan aikaan. Mutta kun noiden avustusrahoilla aikaansaatujen rakenteiden ylläpito vaatii usein sitten jatkossakin niitä lahjoituksia. Lahjoitukset kun katsotaan, ainakin täällä, hyvinkin usein ikäänkuin "saavutetuiksi eduiksi". No, ainahan maailmassa löytyy huonoa omaatuntoa jota voi lahjoittaen rauhoitella.

Maanviljelijöitä koitetaan ahdistaa hallituksen toimesta nurkkaan. He eivät saa enää myydä tuotteitaan muille kuin valtion omistamalle ADMARCille, valtion määrittämään hintaan. No, maanviljelijäthän kyllä kiertävät halutessaan moisen määräyksen. Kertoo tuollainen määräys govermentin taholta kuitenkin sen, että taitaa oikeasti olla pojilla pelko perseessä. Etenkin kun Bingu oli vuonna 2006 uudenvuodenpuheessaan sanonut että ennenkuin meillä on kahden vuoden tarpeet varastossa, me ei myydä maizea muualle. Tuolloin oli juuri paljastunut ylijäämäksi se 1,7 miljoonaa kuutiotonnia. Enää sitä ylijäämää ei Malawilla ole. Se on nyt Mugabella.

Jaahas. Siirryn taas taustalle reflektoimaan asioita.