Vai etta silla lailla. Tukka-Jukka. Myllynkivikiekon Messias. Meidan Kertsiin. O tempora o mores. Onhan herra tietysti pateva kaskija, ei siina mitaan. On vaan niin rautaiset muistot Kirvespaitojen otteista Rautakorven ensimmaiselta rupeamalta etta oksat pois suutarin joulukuusesta. Ja toisaalta taytyy myontaa etta toisella rupeamalla porkkanapoksyjen peli ajoittain jopa muistutti jaakiekkoa. No, kai se on sanottava etta tervetuloa kokeilemaan. Viela en kuitenkaan kokonaan kaanna tuulitakkiani.

Lisaa ironiaa. Kotokunnan koulutoimen sivuilla kavaisin. Ihan vain yhta sahkopostiosoitetta katsastamassa. Ymmarranhan mina etta sita neljatta kylan suurta poikaa (muut ovat Irwin, Vexi ja Your's truly) pitaa muistaa virtuaalimaailmassakin. Mutta etta koulutoimen sivuille kuva Valse Tristen nuottivihkosta? Onkohan siella taas kukaan ajatellut yhtaan mitaan? "Ma tiedan. Kerrotaan yhdella kuvalla enemman kuin tuhannella kiiltavalla brosyyrilla. Viimeinen sammuttaa sitten valot..."

Ja ironia eikun jatkuu. Koitin kayda ostamassa Eskomilta sahkounitteja ruokakunnallemme. Magetsi-housesta. Magetsi meinaa sahkovirtaa. Eivat voineet myyda mitaan koska niilla oli sahkokatko... Nauratti kovasti mokoma tiskin takana ollutta asiakaspalvelijaakin.

Viikonloppuna sita aina kuulee kaikenlaista. Nyt selvisi Al Fresco-nimisen pitserianpitajienkin tarina. Italialaisia ovat. Olivat pitaneet ennen taalla helvetillisen kokoista maatilaa ja menestyneet toimissaan vissiin liiankin hyvin. Bingu oli nimittain valtaan paastyaan ottanut heidan omistamansa tilan pois, valtiolle naes. Mitaan tekemista tietenkaan toimenpiteille ei ole silla, etta pariskunta oli kilpaillut samoista markkinoista herra presidentin kanssa. Etta mitas me Mugabesta. Meilla on taalla ihan samanlainen (tai no, onhan se huomattavasti hillitympi Robertiin verrattaessa) komeljanttari ruorissa. Ymmarran kylla etta valkoista suurtilallista ei nailla seuduilla historiallisista syista oikein hyvalla katsota, mutta silti.

Ja tilinkin taas sain. Kylla nyt taas kelpaa.