Ahrikassa ollaan taas. Ei ole kuulemma ihmeempiä päässyt täällä reissailumme aikana tapahtumaan. Maissi kasvaa ja teiden reiät suurenevat vesisateiden jatkuessa. Muluzia koittavat saada oikeuteen ensi kuussa vastaamaan presidenttikautensa korruptiosta syytettynä. Oli AntiKorruptioByroon väki lätkäissyt äijälle viime viikolla 700 kysymystä pikkupikku epäselvyyksistä varainsiirroissa kautensa aikana. Aikaa vastata annettiin kolme viikkoa. 11 miljoonaa dollaria on päässyt aikanaan jotenkin siirtymään julkishallinnon kassoista Bakilin tileille. Lisäksi kaverin väitetään napsineen rahhoo suoraan Taiwanilta, Marokolta ja Libyalta. Lisäksi hän on nostanut hallituksen kassasta rahaa ollessaan aikaan reissussa Japanissa ja Tansaniassa. Taiwanilla, Marokolla ja Libyalla ei muuten enää ole diplomaattisuhteita Malawin kanssa...

Mitä ne nyt miestä tuolla lailla vainoavat?

Ei vaan. Hyvä että kyselevät näitä. Tokihan tässä on taas vähän politiikankin makua ilmassa, ne vaalit kun ovat tulossa. Kukaan ei vielä tiedä saako Muluzi osallistua niihin. Äijä on kuitenkin niin suosittu etelässä, että varmaankin saa. Muuten luvassa on levotonta menoa. Paha juttu on se, että Bakililla on saumat voittaa jos vaalit ovat rehelliset.

Kotona kaikki oli normaalisti. Patrick oli saanut ruohonleikkuu asiakkaan. Leikkurin terän se oli kanssa saanut sököksi. Se tosin ei ole ihme, oli meinaan jotain höpöhöpö kevytmetallia alkuperäinen. Tarkoitettu varmaankin ysiväylän viheriön hoitoon. Neuvokkaasti P. oli kuitenkin tilannut naapurikylän hitsausmiehiltä uuden kestävämmän katkaisuratkaisun ja asentanutkin sen paikalleen.

Sähköt ovat talosta paskana. Taas. Jos laittaa takapihan tolpat päälle loppuu olohuoneessa telkkarin katsominen. Kyllä kannatti se 80 000 maksanut sähköremontti. Toivottavasti päästään muuttamaan tästä kartanosta muualle. Ihan kiva talohan tää muuten on mutta kun on tota samojen asioiden remonttia jatkuvasti. Kyllähän jonkin paikan yhden kerran korjauttaisi, mutta kun täällä ei mitään saada kerralla kuntoon. Tarkoituksella tai tarkoittamatta. Jos sähkäri tekee duuninsa hudoi se lisää mahdollisuutta päästä korjaamaan omia mokiaan.

Sähköstä vielä lisää. Tuli vahvistus sille miksi sähkökatkot ovat lisääntyneet sadekaudella eksponentiaalisesti. Joo-o. Menee rannoilta ajautuvaa vesiheinää liikaa muhoaviin turbaaneihin. ”Kalat, nuo järviemme pikku samurait...” Sadekaudella tapahtuva vedenpintojen kohoaminen on päässyt taas yllättämään ESKOMin. Englannissa asuva malawilainen informoi Lilongwen postituslistalla että moinen ongelma on vasta n. 15 vuotta vanha. Ei olla siinä ajassa saatu voimalaitoksen rantoja heinävapaiksi.

Meidän piti mennä viikonloppuna jollekin yyber hienolle saarelle järvellä. Oli venekyyti hintoineen jo sovittuna. Sitten venekansalle selvisi että kyyti on kauttaaltaan azunguja ja he tuplasivat hinnan. Minusta 700 euroa kolmen tunnin veneenkäytöstä on maailman yhdeksänneksi köyhimmässä maassa ihan sopuhinta. Etenkin kun kyse ei todellakaan ole mistään BayLineristä. Niinpä me tuskin menemme ja veneihmiset eivät saa siten mitään.

Se Malawista. Kerrotaan sitten tuosta reissailusta.

Suomessa kävin, ja sen maan te kaikki lukijat varmaankin tiedätte. Että ei siitäkään sen enempää. Hiihtoa, nopeusrajoitusten mukaan ajelua, saunaa, nopeita internet yhteyksiä, yksi kiapopeli (jossa Jumalan Ruoska Tuukka ”1+1” Mäkelä järjesti ilokseni sirkushuveja kansalle. Tuomittavaahan sellainen käytös on hyi hyi.) ja syömistä. Kiitosta taas kaikille tahoille jotka tapasin. Mukavaa oli.

Empan kurssi Oxfordissa päättyi perjantaina, ja niinpä minäkin sitten lennähtelin Lontooseen viettämään pitkää viikonloppua eräällä islingtonilais-sohvalla. Johan mä siellä menomatkalla tosin ehdin kahvilla piipahtamaankin. Eli majoitus oli Joen ja Lauran kämpässä.

Toreilla käyskentelyä ja maistiaisten napostelua. Pubien katselua. Metrolla ja double deckereillä ajelua. Ja yksi kidney pie (ei se niin karmeaa ollutkaan. Haggikseen en arvannut vielä kajota. Ehkä ensi kerralla.) Turistimestoja ei kauheasti kierretty koskapa ne olen jo aikanaan nähnyt ja Emppa oli Oxfordiin lähtöään odotellessa katsellut niitä sightseeingbussin lasin läpi.

Siitä jatkettiin mihin jäätiin kun L&J Lilongwesta lähtivät. ”I mock your values and beliefsystems.” Hassua on brittien vimma pitää ikkunoita auki talvellakin.

Mutta voi vitsin hitsi kuulkaa. Lauran perheellä on kaksi kausikorttia Arsenalin vaihtopenkin taakse, ja niinpä meikäläinen päästettiin Emiratekselle kuikuamaan miten Tainio onnistuu pitämään Tykkimiehiä kurissa. Hyvin onnistui. Sitä on nyt sitten nähty tässä elämässä 180 minuuttia Arsenal-jalkapalloa livenä. Tuloksena on nolla todistettua maalia. Boring, boring Arsenal ja sitä rataa. Stadion oli iso mutta hiljainen. Poissa oli entisellä Highburyllä (jota kyllä myöskin Highbury libraryksi kutsuttiin) ainakin ajoittain kuulunut chanttaus. Kyllähän siellä muutama katsomonosa aina välillä koitti mekastaa, mutta aina se kannustus loppui n. kymmenen sekunnin jälkeen. Oli se silti aika siistiä, varsinkin jos kokemusta vertaa täkäläisessä CIVO-betonimaljassa todistettuihin ottelutapahtumiin.

Irkut lienevät tulossa kesällä Suomeen. On siinä heillä ihmettelemistä jos joutuvat/pääsevät vaikkapa Haka-Roopeeäss matsia kurkkimaan...

Eli siinä nyt ihan pintaa raapaisemalla tuo reissu. Tällä viikolla pitäisi ottaa yhteyksiä Bissenin rehtoriin. Kaveri soitteli lähtötorstaina loppuvuoden äitiyssijaisuudesta. Enhän minä sitä voi kokonaan tehdä, mutta sovittiin että alkuosan menen suorittamaan.

Jos toden sanon niin kyllä mä päiviä lasken jo uuteen reissuun lähtemiselle. Syystä ja toisesta. Yhtenä syynä on ainakin näiden nettiyhteyksien loistava tila. Meni tämänkin näpyttelyn lähettämiseen vaatimattomasti pari tuntia. Ihan kivaahan täälläkin on, mutta ei kuitenkaan ihan niin kivaa. Loppuun vielä jokunen kuva kuluneesta puolestatoista viikosta.

Tässä se on. Kamuzu International Airport. Kokonaisuudessaan.

Koiranpentu.

Ei ollut matsissa kamera mukana, mutta joitain ulkokuvia tuli otettua.

Se on Highburyn North End. Ovat jättäneet kuoret pystyyn ja nyt sinne rakennetaan kämppiä. Bubban unelmien asuinpaikka?

Onko Jerker Brandlaxilla sivubisnes Camdenissa?