Pidättivät ex-pressa Muluzin korrupiotoimiston syytteiden nojalla. Päästivät herran toki vapaalle jalalle takuita vastaan kun olivat ensin ottaneet tältä passin pois. Estävät tällä Muluzin Englantiin lähdön ”yllättävään mutta ennalta sovittuun lääkärintarkastukseen”. Saapas nähdä mitä tästä seuraa. Blantyressä olivat Bakilin kannattajat tanssineet ja laulaneet hallituksen vastaisia lauluja. Hyvin ajoitettu hallitukselta muutenkin tämä veto. Eilen meinaan olivat Bingu, Bakili ja maan kolmas vahva mies John Tembo sopineet tapaavansa ja juttelevansa keinoista estää väkivaltaisuudet vaalien aikaan.

Varapresidentin kaksi henkivartijaa olivat ajautuneet riitaan toistensa kanssa. Onneksi oli pyssyjä saatavilla valtion toimesta kummallakin. Bang bang toisesta henki pois, toiseen jiust the fleshwound.

Intialainen ravintolanpitäjä käveli oikeudesta vapaana miehenä ulos maksettuaan 700 euron sakot. Tuomio tuli neljän katulapsen palkkaamisesta ravintolan tukkeutuneiden paskatankkien tyhjentämiseen. Ilman mitään apuvälineitä tai suojia toki.

Malawin vienti Zimbabween on kasvanut kahdessa vuodessa 800%. Suurin osa viennistä on ollut maissia. Ei ihme että Bingu ei Bobia halua tuomita. Ei Suomessakaan aikanaan paljon Neuvostoliittoa arvosteltu. Eikä tänäpänä Nokiaa. Okei, Njeuvostoliiton suhteen vaikenemisessa oli toki muitakin kuin kauppapoliittisia syitä.

Salikortin sain taas ostettua. Lilongwessa tapaamistani kiinalaisista ainoat sympaattiset, eli salinpitäjät, olivat oikein mielissään kun näkivät tutun naaman tulevan heille taas kylään. He siis pitävät salia omalla talollaan. Siinä sitten vaihdeltiin kuulumisia puolin ja toisin. Vähän tosin rajoitti juttelua kun toinen osapuoli ei oikein puhu englantia. Kerrankin se en ollut minä...

Ei muuta. Järvelle mennään viikonlopuksi.