Siellä pitäisi Cape Townin Itäkeskuksessa olla jatsitytöille jatsattavaa tuossa ihan ensi vuoden alussa. Saapas nähdä. Muutenhan otsikko sopii myös tähän maahan...

Kolera on nyt niittänyt täällä 11/248 tapauksesta. Kuulemma edelleen "ympäri maata". Paskan marjat ole. Tapaukset ovat Lilongwesta ja sillä sipuli. "Freedom of expression" ja sitä rataa taas lehdissä.

Ilotulituspommeja myydään täälläkin. Mutta mutta... Ilotulitusta varten pitäisi hakea lupaa poliisilta. Siis yhtäkin rakettia varten. Jos näin ei tee, voi joutua kaappiin vuodeksi, med kova työ. Mitähän jos kuoharin aukaisusta aiheutuu liiallinen ääni? Selviääkö puolella vuodella?

Sporttiosuudessamme: juoksumattovertailu. Sen jälkeen tutustumme Keski-Euroopan mäkiviikon hyppyreiden profiileihin. "Ja olis tosi kiva Toni jos tällä kertaa päästäisiin niihin urheilu-uutisiin asti..."

Capital-Hotellilla on Polarin juoksumatto, Crestalla Trojanin. Nämä kaksi näyttävät suht järkeviä kilometrimääriä ja -vauhteja. Nykyisellä Muurimaan tyyppien omistamalla Heaven Bird-gymilläni on heidän "Tuhat vuotta kunniaa puhemies Mao Tse Tungille, menestyköön hänen aatteensa ikuisesti"-brändin matto. Ja voihan perkele ko. teilipyörää!

Vetelin eilen tunnin. Jos vauhdiksi laittaa 6 kilsaa/h, joutuu hölkkäämään sellaista muiden mattojen 8min./km tahtia ja sykemittari näyttää vastaavaa biittiä per minuutti. Pistelin siinä sitten kilsan verran 10km/h vauhdilla, ja jalka liikkui tuntuman mukaan 'bout 4:30 kilometrivauhdilla. Sitten hiljensin samaan vanhaan 7,5-8,5 km/h tahtiin, sen tempoa aikaa kulutellen muunnellen. Tunnista kävelin 6 min, lähinnä hien pyyhinnän merkeissä. Tällä tavoin etenin n. 400 metriä.

Kun 60 minuuttia tuli täyteen, oli maton geiger nakuttanut tauluun 6,5 kilometriä. Pikku laskutoimituksilla jäi normi-lenkkitempolla juostuksi 48 minuuttia. Näinä hetkinä etenin siis maton mukaan 5 kilometriä. Se tekee tahdiksi yli yhdeksän minuuttia kilometrille. Edes minä en juokse noin hiljaa! Etenkin kun otetaan huomioon että Aulangon vastaavan pituisen lenkuran, kilometrimäki kävellen, sipaisee sellaiseen neljäänviiteen-kahdeksaan. Kiina, tuo maailmantalouden veturi (Venäjän ja Kiinan kansantaloudet ovat yhdessä suurinpiirtein Saksan tasolla...) ja laatutuotteiden tyyssija.

Jätetään nyt ne hyppyrit sikseen ja mennään katsomaan "Ratkaisijoita". Völler, Klinsman zwei, Brehme...

Huomenna Capeen! First World baby, first World! Ja hyvää uuttavuotta kaikelle kansalle!