Jättiläinen. Äärimmäinen. Kauas kantautunut maine, jonka edessä ihmismieli antautuu. Sanalla sanoen: Luonnonvoima.

Tätä kaikkea on Malawin presidentti Bingu Wa Mutharika. Herra nimittäin valittiin viikonloppuna Afrikan Unionin johtoon kun Gaddaffin pesti päättyi. Valintahan johtui siitä, että oli eteläisen Afrikan vuoro saada se pesti ja Malawi oli siinä jonossa vuorossa.

Joka lehdessä on ollut suurinpiirtein allaolevan sisältöinen ylistyslaulu. Ei ole varmaan joo annettu pressan toimistosta vähän suuntaa että miten asiasta pitää kirjoittaa. TV-Malawia en ole onneksi nähnyt, mutta veikkaisin sielläkin olevan melkoinen korkea veisu menossa herran ja hidalgon ylistämiseksi. Boldaukset ovat minun tekemiäni. Tämä on siis taas Nyasa Timesistä. Huomatkaa ylistyksen ensimmäinen sana. Onko se vaan viaton typo vai onko se **ttuilu?

"Bingo wa Mutharika, President of Malawi has a mountain to climb on the road to guide Africa. And, he surely will.

The Malawi leader is now the new chairman of African Union (AU).  Malawi is ruling Africa. (Ellei jopa OWNAA)

This man is a force of nature, a leader whose unfailing devotion to all Africans has made him a continent icon. (Tarkemmin ajatellen koko tämä ylistys on kettuilua)

Wa Mutharika has got the international experience that Africa needs. He worked with the World Bank and IMF.

He was the Secretary General of COMESA and wisely guided the Southern African region. (Ja melkolailla kaikista näistä Bingu joutui lähtemään ihan ilman omaa syytään)

It is not how big or rich a country is but the contributions the nation makes to the world that count. (Joku voisi sitten tässä välissä kertoa ne Malawin kontribuutiot. No, Madonna on adoptoinut täältä parikin lasta. Mount Mulanje on eteläisen Afrikan korkein vuori ja Malawijärvessä elää tosi harvinaisia kalalajeja. Nuo nyt eivät suoranaisesti ole kyllä Malawin valtion ansiota. Mitäs muuta? Antti Tuisku on käynyt täällä... Ei tule meinaan ihan äkkiä mieleen lisää.)

Therefore, it is our hope that the Libyan leader, Mumour Gaddafi who is  the outgoing chairman of the African grouping will give Bingu all the necessary paperwork but most importantly, we trust that Gaddafi will whisper to Bingu that he make the continent the United States of Africa(USA). A dream that still haunts Kwame Nkhurumah in his grave today.

We, the Timau Crew and Nyasa Times wish President Mutharika  all the best as he takes up the challenging assignment."

Tämä kansan sankari kunnostautui viime viikolla myös diplomaattipiireissä. Lännen Lilongwen lähettiläät olivat ratsastaneet Mustalle Portille, ja presidentin Barad-Durissa oltiin sitten istuttu ahjojen ääressä ja mietitty että miten Malawin ulkomaansuhteita koetteleva "kaksi homoa vankilassa"-saaga saataisiin heitettyä Orodruinin syövereihin. Nämä kaksi jannua kun ovat diagnoosiltaan henkisesti järkkyneitä (ja en nyt tarkoita tällä G-miehiä ja L-koodeja yleensä.) ja lähettiläät olivat sen tiimoilta ehdottaneet pressalle että josko heppujen paikka ei olisikaan vankilassa vaan jossain ihan muualla. Gorthaur Wa Mutharika oli vastannut käyttämättä diplomatian kukkaiskieltä. Itseasiassa hän oli ilmeisesti käyttänyt F-wordia niin noita kahta kuin dipl.kuntaakin kohtaan. Että ei Bingu lisärahan saantia Malawille ainakaan helpommaksi tuolla tehnyt. Toisaalta, eihän Sarumankaan kaunopuheisuudella sitten loppujen lopuksi päätynyt kuin Griman tappamaksi.

Täällä yyhoillaan taas huomiseen. Ja tottakai mun säkällä Tirppa on räässä ja kuumeessa. Alkoi tänä aamuna.