Nyt se tulevaisuuden ammatti löytyi. Miettikää nyt, puhelinluettelossakin näyttäisi todella hienolta.

Eikäkö siitä tämä tuli mieleen kun oli päässyt menemään yhden kirkon miehillä vähän omat ja vieraat varat taas sekaisin. Tarkoituksena oli ollut tukea huono-osaisia malawilaisia lapsia, mutta sitten oli jotain sattunut. Living Waters Churchin (born again Pentecostal kristittyjä. Täkäläisiä nokialaisia siis.) perustama CCC-organisaatio oli vuodesta 2000 lähtien saanut fyrkkaa satakymmenentuhatta euroa/a. Skotlannilta ja olipa niitä Firmakin tukenut vuosittain n. 30 tuhannella eurolla. Nyt ei enää tueta.

Mihin olivat organisaation palveluksessa olleet ja kenkää saaneet koodinimet "Pastori" (joka toki jatkaa saarnaamista Living Waters Churchissa) ja "Apostoli" sitten rahoja käyttäneet:

55 tuhatta euroa oli mennyt CCC:n johtokunnan jäsenen, tämän Apostolin, autoon.

Apostolin ulkomaanmatkojen lentolippuihin oli mennyt vuodesta 2000 lähtien 360 000 euroa.

Pastori oli käyttänyt organisaation varoja yksityisiin opiskeluihinsa polyteknisen Business Management-ohjelmassa. Samana päivänä kun herra oltiin otettu laitoksen kirjoihin

maisteriohjelmaan, oli hän nostanut oman palkkansa maisteritasolle n. 1500 eurosta-----> ~2000 euroa.

Living Waters Churchille oli annettu vuosittain kymmenykset, ja arvatenkin Pastori oli niistä siten hyötynyt.

Samaan aikaan velkaa oli kertynyt seuraavasti (viittä CCC:n työntekijää käsiteltiin tänä vuonna kanssa "tuotannollisesti ja taloudellisesti):

1600 euroa vartijafirmalle.

Työterveydestä huolehtivalle klinikalle pystyssä 3500 euroa.

Verovirastolle työnantajamaksuja ja veroja 7000 eukkaa.

Sähkölaskua on Escomille piikissä kymmenen ja puoli tonnia.

Mutta: Pastori sanoo että "nämä jutut ovat valetta ja kateellisten ihmisten puhetta. Saatana on mennyt heidän mieliinsä, ja he eivät halua minulle hyvää. CCC:n olen jättänyt siksi, että katson työni siellä tehdyksi." Apostoli taas ei kommentoi kenellekkään mitään siksi, että johtokunnan jäsenenä hän ei ole ollut vastuussa organisaation päivittäisestä toiminnasta.

No mutta menihän lahjoituksista kuitenkin n. 720 kiloeuroa perille. Eihän tuollaisen noin 550 000 euron hävikki niin paha kahdelta mieheltä ole (tässä ovat nuo kymmenykset mukana). Eihän se tee kuin semmoisen 30 500 euroa vuodessa per pää.

Ihme nillitystä.