Tässä väliajalla Seurojen talon elokuvanäytöksessämme esitetään paikallista ohjelmaa. Aulatiloissa sijaitsevassa Marttakerhon puhvetissa myydään lähes omakustannehintaan kahvia ja pullaa. Tiskin alta on saatavissa, Karhuviinan lisäksi, Jatimaticeja jotka voitte heittää halutessanne vuorten yli vuonoon.

Meillä on sairautta taloudessa. Tarkemmin sanottuna Patrick on ollut kipeänä on/off-tyyliin kohta pairn viikon ajan. Sillä on korvissa jotain häikkää. heinäkuussa sillä oli malaria, johon oli määrätty kokolailla jämäkät tropit. Nämä pillerit kuulemma voivat aiheuttaa jotain noiden oireiden suuntaista.

Heppu on nyt juossut lekurilta toiselle, ruutannut korvatippaa ineen ja onpa hän popsinut yhden stydin antibioottikuurinkin. Ei meinaa tauti vaan hellittää millään. Jätkä on ollut tänään ja eilen poissa duunista.

Hän kävi tuossa äsken toimittamassa vesilaskun vanhalta talolta, ja oli aika sairaan näköinen. Oli kuulemma taas aamulla käynyt proper tohtorilla, joka oli määrännyt samoja toimimattomia korvatippoja. Tästä suivaantuneena Patrick oli marssinut sitten noitatohtorin pakeille, ja sieltä oli vika löytynyt. On kuulemma joku jumala iskeytynyt herran kehoon tuhojaan tekemään. Nyt pitäisi sitten matkustaa kotikylään noiduttamaan peikko poikkeen. Tähän tarvittaisiin ensi kuun palkasta neljäsosan ennakko.

Mitä tähän sanoisi?

Empan malawilainen kollega antoi meille ratkaisun avaimia. Nyt meinataan istua P:n kanssa alas ja selittää, että me arvoistamme hänen kulttuuriaan etc. Mutta että tähän hoitoon ei ennakkoa tipu, koskapa todennäköisesti rahat menevät hukkaan. Sen sijaan huomenna E:n kollegan vaimo, joka työskentelee Central Hospitalissa, ottaa Patrickin vastaan ja passittaa jonkun oman työkaverinsa huostaan, ja sitten tehdään kaikki testit. Täällä kun on mentaliteetti noissa sairaaloissa, paikallisten keskuudessa siis, semmoinen että jos ei ole suhteita ei lekuri ihan hirveästi testejä ala tekemään. Osin se on myös paikallisille kustannuskysymys, vaikka terveydenhoidon periaatteessa pitäisikin olla halpaa.

Oma veikkaukseni on malaria again. Tai sitten joku muu, mikä?