Sita on tullut nyt kaytya lauantaisin seuraamassa Englannin liigaa eraassa paikallisessa ravitsemusliikkeessa jolla on Etela-Afrikan kortti satelliittitelevisiossaan. Veloittavat sisaanpaasysta n. kolme euroa. Silla tosin saa nelja juomapulloa tiskilta, joten en pida ollenkaan pahana hintana, varsinkin kun paikassa saa istua tarvittaessa lauantain kaikki kolme pelia. Silloin ei tosin tuo neljan juoman patteri riita.

Nyt olimme irkku-Joen kanssa katselemassa Arsenalin ja ManU:n vaantoa. Mesta oli tupaten taynna ja samoin olivat paikalliset futisniilotkin. Chipukua oli otettu runsaasti ennen matsia.

Takalaiset futiskannattajat jakautuvat neljan suuren jengin mukaan. Eli ManU, Arsenal, Pool ja Chelski ovat jotain, muut eivat mitaan. Futiksesta sinansa nama veijarit eivat tajua enempaa kuin lehma uudesta Toyotasta farmarin autotallissa. Isojen seurojen maaleille hurrataan, oli paalla sitten niista minka tahansa jengin paita. Eli voittajan vankkureissa on aina keskimaarin kivempaa.

Talla kertaa oli kuitenkin toinen aani kellossa, pelasivathan nyt isot vastakkain. Peli oli jannittava ja kapakassa suurin osa ailkuperaisvaestosta ManU:n puolella. Tottakai. Viime kauden mestarit naes... Nayttikin pitkan aikaa silta, etta Fergusonin pojat hakevat pisteet Lontoosta. Joeta harmitti.

Pelia oli jaljella viitisen minuuttia kun se alkoi. Joka kerran kun Arsenalin pelaaja sai pallon, aloitti n. kahdenkymmenen tummahipiaisen paikallisen ManU-fanin joukko UGH UGH UGH-huudon. Siis sen, jota Euroopassa aaliokatsomot huutavat mustille pelaajille. Sen, jonka huutamisesta seurat Euroopassa saavat pelata pelejaan silloin talloin tyhjille katsomoille. Rasistihuudon. Puuttui vain banaanien heittely.

EI JUMALAUTA!

Olimme Joen kanssa lievasti sanottuna shokissa. Nauratti ja itketti niin, etta oli pakko tilata viela yhdet. Nama eivat oikeasti tajua taalla fudiksesta/lajikulttuurista mitaan. Parikymppiset heput olivat varmaan nahneet jossain matsissa huudettavan vastustajalle UGH:ia ja se oli heista hyva juttu. Kuten jossain jo sanoinkin nayttaa silta, etta kaikki medioista tuutattava paska menee taalla varauksetta lapi kansaan. Seuraavan kerran kun menen mihin tahansa katsomoon ja tuo huuto kajahtaa jostain toteankin sen olevan vain afrikkalainen kannustus eika mitaan muuta. Sanoo kuka tahansa kukkahattutati mita tahansa.

No, eipa siita sitten sen enempaa. Ilmaisunvapaus on kaikkien synnyinoikeus.