Aloittelen paikallisuutisilla.

Tirpan pirulainen veti ilmeisesti herneet nenään siitä, että aamulla reppanan herätessä ei iskä ollutkaan paikalla. Niinpä eilen ei sitten suostuttukaan putoamaan omaan petiin. Eipäs kun nythän mä valhehtelen. Nukkui se kolme tuntia omillaan. Sitten alkoi äänekäs kinuaminen meidän viereen, med kiukkupomppiminen. Oli poloinen aika hysteerisenä. Annettiin heikkoina ihmisinä periksi, ja niin olikin "pieni kantapää mun korvassa"-skenario valmistettu. Saas nähdä miten ensi yö sujuu.

Sitten mennään Ntindan kaupunginosaan.

Siellä oli eilen joku jampesteri varastanut boda bodan ja jäänyt kiinni. Se ei ollut tiennyt hyvää. Oli nimittäin angry mob tullut ja kaadellut, hakkaamisen lomassa, gasoliinia hepun päälle ja tarjonnut perään tulitikkua.

Ennenkuin ihmissoihtu oltiin saatu syttymään oli paikalle saapunut myös paikallinen korttelipoliisi, joka oli virkansa puolesta koittanut pelastaa rosmoa. Kun muu ei ollut auttanut, oli Smith&Wesson hyräillyt kohti väkijoukkoa. Kaksi suoraan multiin pääosumista ja viisi sairaalaan koska konstaapeli ei ollut saanut pidettyä iskemäkasaa läjässä. Ammuskelun lomassa soihtukin otti lopulta tulen ja paloi loppuun.

Mob justice on sellaista. Eilen oli myös Jinjassa pari ihmistä kokenut saman kohtalon. Nämä tapaukset ovat lisääntyneet viime aikoina, ja sitä pidetään yleisesti merkkinä siitä, että kansa alkaa olemaan kyllästynyt poliiseihin. Katsokaas kun teit mitä hyvänsä laitonta niin aina pääset rahalla vapaaksi. Melkolailla kaikesta, ihan suoraa murhaa lukuunottamatta. Jos vedät autolla jonkun tahallasi kylmäksi niin, ja nyt tarkkana, rikoksen uhrin puuttuessa pääset linnatta kunhan maksat jonkin sortin korvaukset sukulaisille. Esimerkiksi Josephin bodan varastaminen ei ole selvinnyt vieläkään vaikka varas on tiedossa ja istuu linnassa venaamassa. Oikeudessa juttua on käsitelty kahdesti, ja jos kolmannessa käsittelyssä korvausvelvollisuus ei selviä, kävelee varas ulos koska vanhempansa maksavat mieluummin poliiseille ja tuomarille lahjukset kuin korvaukset J:lle. Sitten on mahdollista että alkaa poliisien Josephin-lypsäminen, metodilla "häkkiin jos ei fyrkkaa tule".

Sain eilen työsopimuksen allekirjoitettavaksi.

Sitten se matikka:

Viisivuotiaat vetävät kaksinumeroisilla aina sataan asti. Tällä hetkellä lisätään ja vähennetään kymppejä. Tuo kymppien ja ykkösten käyttö on täälläkin, paikkajärjestelmäähän siinä koitetaan hangata sisään. Kieltä opitaan tällä hetkellä kirjainten yhdistelminä, eli kirjain-äänne-tavu-sana on englannin kíeleen soveltuvana käytössä. Samoin on "englanti toisena kielenä"-jengillä viikottain äidinkielistä opetusta tunnin verran lontoon languagella. Arvioinneista mulla ei vielä ole mitään hajua, mutta epäilisin kirjallisen arvioinnin tapahtuvan ekan ja kolmannen termin päätteeksi.

Malawiin on lähetetty kysely Patrickin nipun kuulumisista. Jaan tietoa heti kun sitä saan.