Siihen meni sitten suurinpiirtein puoli vuotta että ongelmat pääsivät lehtiin asti.

Kenellä tahansa polliisilla on siis tätä nykyä oikeus suksia kenen tahansa kansalaisen kämppään milloin vain vähän kotietsimään jos poliisisetää epäilyttää.

Tämähän johti siis juurikin siihen mihin sen oletettiinkin johtavan. Nyt poliisit ja "poliisit" käyvät ihmisten kodeissa ja liikkeissä vähän "etsiskelemässä".

Mitä tekee poliisin pomo? No hän sanoo että ihmisten pitäisi pyytää näissä tapauksissa poliiseita näyttämään IiDeensä. Sitten kotietsintää suorittavien poliisien ja "poliisien" pitäisi odottaa kun asiakas soittaa lähimmälle asemalle varmistaakseen tulijoiden asianmukaisuuden.

Huhuuuu! Onko siellä ketään kotona? Vai ihanko tarkoituksella annettiin taas lausunto, joka sisällöltään on "mua ei hei vois vähempää kiinnostaa mitä tavallisille pulliaisille tapahtuu. Tää on se palkkio minkä poliisikunta saa nykyhallintoa tukiessaan."

Meinaan vaan että tavallinen malawilainen sanomassa poliisille "naytä paperis niin pääset sisään." Juuei. Ensinnäkin malawilainen ei uskalla noin sanoa ja toisekseen sille uskaltamattomuudelle on ihan validi syy. Jos tuon tekee niin alkaa läski tummumaan asiakkaan päädyssä. Siitä saa myös syytteen virantoimituksen häiritsemisestä. Voi jopa päätyä kotikylän multiinkin.

Toisekseen: Millä tavallinen malawilainen soittaa poliisille? Rummuillako? Ja millä se tavallinen poliisiasema vastaa? Savumerkeillä kenties? Ja vaikka siellä puhelin jostain syystä olisikin ehjänä ja laskujen maksamisen vuoksi linjakin olisi auki niin luulettekko että kukaan asemalla vastaisaa luuriin? Jos sen tekee niin siinähän voi vaikka joutua töihin/vastuuseen jostain. Ei käy. Parempi on vaan partioida aseman lähistöllä ja haistella teerahan mahiksia.

Ja sitten jauhelihapihvien paistoon.