Suometutaan edelleen, joten ei ole ollut paljon kiroiltavaa.

U. täytti eilen yks.

Katselin läpi tuon wikipedian artikkelin Bingusta, ja vähänhän se pisti naama nykimään. Kohtalaisen hmmm... ylimalkainen on kuvaus.

Mutta kaipa sen noinkin tosiaan voi ilmaista.

Bruttokansantuotteen nousuun oli kaksi pääsyytä. Ensimmäinen oli maailman talouden kovat kierrokset ja sitä kautta suurentuneet kehitysapurahat. Toinen syy oli pari hyvää tupakkavuotta. Siinä ei ollut Bingulla osaa eikä arpaa. Ja pitää muistaa että heppuhan on sittemmin nimenomaan kunnostautunut ulkomaisten investoijien karkoittajana/uhkailijana.

Bingun ensimmäisellä kaudellaan aloittama lannoiteohjelma kaikkine korruptioineen sai loppupeleissä kuitenkin aikaan (yhdessä hyvin suotuisien viljelykelien kanssa) ruuan faktista "ylituotantoa". Bingu jopa sanoi jossain vaiheessa että Malawi ei ryhdy viemään ruokaa maasta ennenkuin heillä on itsellään KAHDEN vuoden varareservit. No, ei se ihan noin sitten lopulta mennyt...

Uraanin tuotannosta ei ole ihan kauheasti ollut juttua, mutta siinä avokaivoksessa on kamaa n. 10 vuoden louhimiselle. Kuinka paljon niistä rahoista sitten suuntautuu oikeasti Malawin kansantalouteen on ihan oma kysymyksensä. Ainakin Malawin mineraali-ja mining ministeri teki hyvät tilit kun hän oman firmansa kautta toimitti australialaiselle kaivosyhtiölle kymmenkunta helvetillistä kaivoskuorma-autoa. Varmaan tosiaan neuvotteli siinä samassa parhaan mahdollisen diilin Malawille(kin).

Jaa juu, saatiin tuossa viikko sitten tietoa taas Lilongwesta. Siellä on ollut bensa taas lopussa. Kuulemma Sambesin ylittävä silta Tetessä naukuu. Mitään tekemistä bensapulan kanssa ei ole ollut sillä, että joka jumalan tie Liltsussa on revitty auki ja niistä ollaan tekemässä nelikaistaisia bulevardeja. Puhumattakaan että Bingun häät (joiden budjetti viime tiedon mukaan meni kuin menikin reippaasti yli parin miljoonan eukan) olisivat syöneet maan käteiskassaa.

Ei ole ollut ikävä sinnepäin. Paitsi vähän olen Tessaa ja Sheebaa kaipaillut. Sekä lämpöisempiä kelejä. Aika lokakuuta on mielestäni täällä pidellyt.