Onneksi olkoon kymppitien varren Sonnit! Lähtihän se sitten viimeinkin. Riihi meinaan. Kauan sitä veikkailtiinkin... Seuraava kohde taitaa sitten olla se ramppi? Tai jäämäki... Saako muuten niitä lumipalloja heittää palloseinään ja jos ei niin mitkä ovat sanktiot? :D

Mitään ihmettä ei täällä olekaan tapahtunut. Eli pistetään taas väliin vähän lehdistökatsausta:

- Lilongwessa oli kymmenen vuotias pikkupoika jäänyt kiinni 500 kwhatsan varastamisesta. Äitinsä rahapussista. Tästäpä äitimuori oli päättänyt antaa kolperilleen opetuksen. Muori oli mennyt ja polttanut pojan kädet kiehuvassa vesikattilassa. Ei pidä sinun varastaman.

- Ihmetystä herätti kanssa yksi raiskaustuomio. Kolmekymppinen jätkä oli raiskannut 14-vuotiaan likan. Tulos: 9 vuotta häkkiä kovalla työllä. Ihan hyvä tuomio sinänsä mutta kun noissa ei ole täällä mitään linjaa. Viime viikolla oli neljä vuotiaasta saatu kolme vuotta.

- Tulvia pitäisi torjua rakentamalla enemmän patoja/barrikadeja. Tässä etusivun uutisessa hassua oli täkäläisten käyttämät sanavalinnat: "Dykes solution to floods- minister". Eli kun kasataan alaville maille tarpeeksi satakiloisia ruutupaitaisia, kädenvääntöä harrastavia rekkakuskinaisia saadaan tulvaongelma kuriin? (no joo...) Toinen hassu juttu muutaman ajan takaa oli Unicefin lintuinfluenssan esto-mainoksessa. Yksi ohjeista oli "Don't sleep with the chicken". PUT THAT CHICKEN DOWN! NOW!

Ja sitten on tarina yhden BMIS:n opettajan valkoisesta lankomiehestä. Sambian puolelta. Kaveri oli otettu häkkiin tuhopoltosta epäiltynä. Hällä kun oli eräänä lauantai-aamuna ollut riitaa lounaslaskusta erään baarinpitäjän kanssa. Sitten sunnuntai aamyöstä punainen kukko oli riehunut kapakassa, alkaen keittiöstä. Syyte: kaverin ääni oli kuultu kapakoitsijan mukaan palopaikalla. Kapakoitsijan, joka oli su-aamuna kantanut kaljaa poliisilaitokselle selkä vääränä. Syytetty asuu baarista kahdenkymmenen kilometrin päässä, ja pidätys oli tehty hänen kotonaan kuuden maissa aamulla herättämällä kaveri vaimonsa vierestä. Ei ollut auttanut kenenkään todistus että herra oli ollut pedissä koko yön. No, tämä Bissenin maikka oli ajellut aamulla sitten Sambiaan ja kysynyt että onko pidätetylle kerrottu mistä häntä syytetään? Oho, oli päässyt unohtumaan poliiseilta (jotka olivat kuulemma siinä vaiheessa tuhannen päreet kapakoitsijan tarjoiluista). Lahjusta oli kuulemma ruvettu kyselemään heti, mutta lopulta terve järki oli voittanut (eli siis poliiseille oli selitetty pari asiaa lakikirjasta ynnä se, että syytehän on aivan totaalisen naurettava. Olipa tämä maikka kysynyt myös että miksei kaikkia alueen vuohia olla pidätetty koska niidenkin ääni on varmaan kuulunut...) Tämän jutun myötä opin sen, että jos poliisi/kuka tahansa viranomainen tulee sanomaan että hän tarvitsee sun autoa esim. täällä Malawissa, on auto annettava. Samoin liikennerikkomuksesta ei-dipl. kilpisille ajoneuvoilla matkustavien on annettava kiesinsä jos poliisi niin sanoo. Liikennerikkomukseksi lasketaan myös turvavyön käyttämättä jättäminen...

Notta silleen. Moro taas.