Ei sitten lähdetty viikonloppuna sinne järvelle. Ehtiihän sitä. Muuten oli kovinkin sosiaalinen viikonloppu japanialaisine kauhuelokuvineen (josta en kyllä tajunnut yhtään mitään. Eivät kyllä muutkaan pysyneet oikein kärryillä. Aina silloin olisi kai pitänyt pelottaa kun sininaamainen japsilapsi mönki milloin peiton alle, milloin kaapista ulos).

Bissenillä oli bazaaria lauantaina ja sunnuntaina brunssia kavereilla.

Kuuluisan kärmeskeiton aineksia saisi tosiaan meidän pihalta. Siinä oli kuulkaa naurussa pitelemistä kun näin Martinin vetelevän kunnon kirvesmurhatyyliin bambukepillä luikerolta henkeä veks. Eilen kobranpennun näkeminen nosti säärikarvatkin pystyyn kun kaikki maailmanhistorian puistatukset ampaisivat samalla kerralla expatin nahkoihin. Täytyy vissiin katsella ilta-aikaan jalkoihinsa aika tarkasti.

Lehdistökatsausta lopuksi:

Kuten tarkkaavainen lukija saattaa muistaa, on Kiina ottanut vetovastuun täkäläisen parlamenttitalon rakentamisessa. Eivät ole betonimyllyt ja nosturit pyörineet työmaalla sitten viime tammikuun. Nosturit on itseasiassa korjattu pois jo kuukausia sitten. Valmista piti olla viime viikonvaihteessa.

Nyt kiinanpojaat ovat ilmoittaneet että ensi huhtikuussa pytingin eka osa on valmis. Ei ole. Ovat meinaan menneet muuttamaan piirustuksia omin päineen. Alkuperäisen diilin mukaan heidän olisi pitänyt käyttää taiwanilaisten suunnitelmia. Eivät ilmeisesti ole riittävän laadukkaita ne planit, ts. ovat liian laadukkaita. Nyt muurimaanmiehet ilmeisesti sitten ensin purkavat jo aikaansaatua että voivat jatkaa omaan hudoi-tyyliinsä. Ei pääse silloin näes myöhemmin rakennettu "arkkitehtuuri" sotimaan vanhempien osien kanssa. Malawin hallitus sensijaan päässee maksamaan originaalille taiwanilaiselle rakennusyhtiölle pikkupikku korvaukset urakan purusta. Neuvotteluja lähdetään käymään (ei siinä mun mielestä kyllä paljon ole neuvoteltavaa jos kontrahdissa on sakkomaksut selkeästi määriteltynä) sellaisesta vaisusta neljästäkymmenestä kahdeksasta ja puolesta miljoonasta eurosta. Ei varmaan olisi niillekään rahoille ollut muuta käyttöä?

Bingu wa on ottanut ihan itsekseen käyttöön itsestään määritelmän "Ngwatsi wa Malawi". Eli Malawin valloittaja. Herra Tohtori Malawin elinikäinen presidentti ja muutenkin ylipääsemätön kurko Hastings Kamuzu Bandahan itseään tuolla samalla nimellä jo kutsuikin. Hän tosin "sai" nimen muilta malawilaisilta. Että paluu juurille taitaa olla tosiaan menossa. "We all believe in Mutharika, Mutharika ist wunderbar".

BiggieAfrikassa oli malawin neitonen häätöäänestyksessä sunnuntaina. Likka sai jäädä taloon. Viikonlopun lehdessä oli haastateltu viittä immeistä Mulanjen seudulta. Jokainen heistä ilmoitti kannakseen että Hazel jää taloon, koska "hän on niin hyvä kokkaamaan ja siivoamaan". Kolme miestä ja kaksi naista jakoivat tämän mielipiteen. Täällä naisen paikka on aika selkeästi ja yksinkertaisesti määritelty. Yksi jätkistä jatkoi perustelujaan "Kuka nyt haluaisi nälässä olla ja elää likaisessa talossa?"

Matkakuumetta puskee kanssa vähän. Empan jengillä on matsi viikonloppuna Mosambikissa, ja ainakin minä olen meidän ruokakunnasta sinne lähdössä. Roadtrip! Ajoajaksi pelimestoille arvioitiin svenskin kanssa "semmoinen korillinen siinä menee..." Chantteja ollaan jo kehitelty. "Emppa, plays for Lilongwe... Chimchiririi chimchiririi chimchim chiruu, she used to be wingback but now she's a... anchorwoman?" Cheerleader-vetimet pitää vaan vielä jostain saada ja pyramidit harjoitella. Scorpions/kasarihevi-pyramidi me kyllä jo poikain kanssa osataankin.