Eikö herra OPB voisi kuitenkin lisätä repertuaariin vielä kirjekyyhkyt?

Tippikselle: Joo. On ollut juttua tuosta kuumetaudista E-Afrikan mediassa. Se on mitä ilmeisimmin sukua Lassakuumeelle (jotenkin noin se kirjoitettiin). Tartuntaan vaaditaan altistuminen bodily fluidseille. Joista kuulin muuten tällä viikolla aika karun tarinan. Tänne oli saapunut Skotlannista kaksi tohtoriharjoitteliljaa. Toinen oli viikon jälkeen saanut potilaasta jotain nestettä (verta varmaan) silmäänsä. Siitä paikasta takaisin Skotlantiin ja antiretrot päälle. Kuukauden saa kuulemma odottaa testin tulosta. Mahtaa olla mukavaa venailla. Ja yks Empan rapia kolmekymppinen mies duunikaveri evakuoitiin maanantaina J'burgiin. Oli valittanut jonkin aikaa... Tadaa! Jalka/lonkkakipua ja muutenkin kunto oli mennyt kaverilla nopeasti huonoksi. T-R-O-M-B-I kulta kultasein... Alkuunhan sitä oltiin toki hoidettu antibiooteilla ja muilla tulehduslääkkeillä. Ei sentään kait keuhkokuumeeksi oltu diagnosoitu kuten Kanta-Hämeen Kuninkaallisessa tupataan tekemään. Toivottavasti kaveri tokenee.

Sambia on kuulemma aikalailla samaa kuin täällä. Näin meille kerrottiin. Siellä ei tosin niin paljon yläkoululaiset jätkät tapa koulukavereitaan ja myy uhrien genitaaleja lääkkeeksi. Tällainen pääsi Blantyressä alkuviikosta käymään. "Osta kuule tästä hyvä tuore kikkeli." Avioliitossa ei voi naista sielläkään raiskata, ja jos nyt sitten joku tällainen sattumus kävisikin niin voihan vaimo aina nostaa syytteen assaultista. Mutta emmehän me valkoiset näitä juttuja voidakaan ymmärtää. Meillähän avioparit nukkuvat eri sängyissä emmekä me jauhonaamajannut yksinkertaisesti tarvitse niin paljon seksiä kuin afrikkalaiset urokset.

Malawin hallitus veti HIV-lääkerahat työntekijöiltään veks. Positiiviset ovat saaneet pari tonnia kuussa lisää taudinsalpaajiin. Syynä oli rahojen väärinkäyttö, ts. negatiiviset ovat ilmoittautuneet tutun lääkärin avulla plussiksi ja kuitanneet fyrkat pois kuleksimasta.

Nyt täällä Capital-hotelilla valmistellaan mielenosoitusta toimenpidettä vastaan. Oli tuossa pääoven pielessä paljon maalattuja plaakaateja kuivumassa. Chewankielistä enimmäkseen. Joukossa oli sitten lontoollakin kirjoitettuja. Jokaisessa näistä luki "My light to medicine, my light to live". Valoa kansalle. Se ärrä on niin pirun vaikea kirjain. Täällä ei ihan helpolla saada asioita osumaan ekalla kerralla oikein... Mutta mitäs pikku typosta. Varsinkin kun se on toistettu 'bout 30 kertaa. Asiahan se tärkein on.