This time it was not for Africa.

Potkupalloilen tässä, anteeksi. On nimittäin eräällä tapaa kiintoisa aihe, varsinkin kun olen juurikin kotiutunut isosta baarista Uruguay-Ghana peliä katsomasta.

Mistähän aloittaisi?

Ok. Ei siis todellakaan ollut ensimmäinen kerta kun olen ollut fudista baarissa katsomassa. Oikeastaan tuota oli kait turha mainita koska kyllähän te sen tiesitte.

Etten nyt kuitenkin seisoisi irtileikattujen korvien päällä... Kun eihän "me" tiedetä puoliakaan. No, kerronpa silti:

Nyt oli kuitenkin muutamalla tavalla eri ääni kellossa. Juu, olenhan minä nähnyt kuinka malawilainen FC Liverpool (kotoisammin redshite, pienellä kirjoitettuna) kannattaja koittaa painaa kaaliin toveri FC Roman Abramovitsh-joukkueen kelkkaan erehtynyttä njassaa vain sen vuoksi, että brotherilla on nyt ikävästi väärän värinen paita päällä ja pelin lopputuloskin suivaannutti. Normimenoa sano.

Kuten oli sekin kun päivän aikaisemmassa matsissa brassien 1-0 maalin sattuessa kymmenen isompaa pientä jannua ryntäsi dutch-katsomon eteen osoittelemaan milloin milläkin sormilla. Vastustajaa ei näillä main liikaa kunnioteta.

Ghana oli tässä viikon verran ihan oikeasti KOKO Afrikan joukkue. Ihan koko kontinentin. Vähän niinko silviisii ko Cecil Rhodes piti aikanaan hissan kirjan kuvassa lennätinlankaa Kairosta Capeen. Jopa siinä määrin, että edellisen kierroksen matsissa Ghana versus U.S. of A. oli valkoinen kaverimme Tayllor, Coloradosta, joutunut oikeasti selittämään miksi hän on ainoata jäljellä olevaa afrikkalaista maata vastaan. R-kortti oli ollut kuulemma jo melkein kämmenellä kyselijöillä kunnes olivat tajunneet että joooooo...........

Tuon jälkeen, ihan vaan sattumalta, meikäläinen ei supporteerannut Ghanaa tänään. Kuten ei tehnyt myöskään koti-hurrimme Micke, ihan samasta syystä. Altavastaajan puolella on aina kiva olla. Niinkuin pioneereille ollaan vaskisteja ja vaskisteille pioneereja.

Ymmärränhän minä toki sen että ihan ihmisten oikeasti tälle mantereelle olisi ollut "-95 nevö forget" jos Ghana olisi preveilannut. Olisin sen oikeasti suonutkin. Faak, Uruguay. Mitä sitten? Forlan on jäätävä (Moyes voisi ihan hyvin laittaa pari puntaa nippuun sitä varten. Ei kuitenkaan ennenkuin ymmärtää laittaa Heitingan pysyvästi Jagielkan pariksi toppariksi. Yobo myyntiin!) mutta siihen se jää. Sieltä kaavion pohjoispuolelta oli tällä kertaa paikka semeihin auki vähän yllättävämmälle yhdistelmälle.

Jukka Pakkanen vetäisi tähän varmaan jotain vihreän veran shakkia ynnä muuta. Mulla ei ole muuta sanottavaaa kuin että even oli geim. Jos kuitenkin peliajan viimeinen potku on pilkku ja sen missaat niin siedät hävitäkin (juu juu, Jokerit-Kerho välieriä sun muita. Tiedetään...)

Se alustuksesta.

Niin expat-yleisön kuin paikallisten keskuudessa sai selittää suuntautuneisuuttaan. Fine. I can take that, paitsi niiden expatien osalta joista kaveriylläkköolenhyväjaautuasimmeinen "Ghana" oli just b 'cos. 

Minkä helvetin takia mun olisi pitänyt olla Ghanan puolella kuten kaikkien muidenkin koska "sehän on ainoa afrikan jengi"? Mitä sitten? Meikäläinen oli perverssioissaan jopa Pohjois-Korean puolella näissä kisoisssa. Ne eivät ainakaan syljeskelleet kameroihin päin ja kieriskelleet tatamissa jos tuli hittiä. Miksi oi miksi mun olisi pitänyt chantata liturgisesti Afrikan puolesta? Jotka mut tietää niin tuntevat että mua ei sillä lailla käsketä syömään. Otan ihan hypoteettisena esimerkkinä sitten mieluummin vaikka janssoninkiusaukset korviini.

Juu. "I can go and fuck myself". Olisko kenelläkään Tummelia heittää? Neljä kertaa kuljin ohi potentiaalisesta baari-myllystä (ts. menin kuselle) sillä että: "yeahyeahveliveli".

Yhden vetävän näköisen "hollantilaisen" (se ei ole ikinä siinä rosvovaltiossa asunut. Alankomaissa tai Hollannissa siis. JA-friikit tsekatkoon. Oppi flaaminkin kun oli jotain 14...) expat-kissan kanssa juttelin tästä saakista. Parin kysymyksen kautta (metaforana ihmisen valinnanvapauteen oli niissä G-asiaakin, ihan vaan koska se on länkkärien kanssa, kuitenkin ei-natiivi-englannilla, kaikista helpoin ihmisoikeuksia havainnollistavaa matskua)  se nyt vaan on niin pinnalla edelleen) pääsimme kysymykseen "miksi potkupallon(kin) kohdalla näin". Yhteen ääneen totesimme että "en vastaa koska vastaukseni voitaisiin ymmärtää väärin". Sitten naurahdimme "hate crimeä" veljellis-siskollisesti ghanalaisen silpaistua korvalle uruguaylaista...

Tää nyt oli taas säälittävä yritys ymmärtää ja löytää jotain merkitystä tapahtumille, joista on jauhettu loputtomiin niin ettei kukaan jaksa niitä enää. Edes niitä joita kiinnosti.

Onko hassusta tullut nyt pelottava? Ei saisi ajatella näin, mutta se ei ole ainut mitä teen väärin.

Minussa on kait ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa. Puutteita koodissa korvaan arvaamattomuudella.

Kaikki mun peltoni talloo mun päälleni.

Jaa joo. Ravistakaa ennen käyttöä. ;-)

Samasta maljasta taas myrkyt ja Mehukatit. Brother I'm koming! Hey ho, let's go! Auswärtsspiel!

Hals und Beinbruch !