Eli kalakukkoa maittavaa, ihan kuin äidin laittamaa on luvassa ensi perjantaina Rinkelinmäen KorruptioAreenalla. Perkules kun tuntuu pleijareiden seuraaminen etänä pahalta. Vaikka parempi toki näin kuin se viime vuotinen. Pursiseuran miehelle ei ole muuta sanottavaa kuin että maanantaina alkaa neljä viikkoinen BMIS:llä. Ai onpas mulla vielä yks juttu: 0-7, ole, ole, ole...

Se oli sisäsiittoinen sportticorneri se. Sori.

Tässä lähetyksessä vielä:

On kiva ajaa vuokra-autolla. Omasta kun oli se jarrurummun ulosvedettävä etummainen osa kiinnitetty korjaamolla päin aaaanusta (mitenhän se on mahdollista?) ja havaitsivatpa pojat voimansiirrossakin jonkun pikku ongelman. Tänään, jos Jumala suo (ja malawilainen korjuuporukka on sanansa mittaista jengiä. Mitä epäilen hiukan.) saadaan omat pyörät alle. Vuokra-autoon on myös kiva yrittää vaihtaa rengasta näin aamutuimaan. Nimenomaan yrittää. Oli takabaakkelsista löytynyt tunkki hippuisen liian korkea tälle nimenomaiselle Mazdalle. Onneksi vuokraaja-Elton oli kulmilla asiallisemman tunkrahvin kanssa.

Lisäksi kerromme:

Malawin äitien lapsivuodekuolemista oli juttua lehdessä. Täällä painitaan, ilman sotaa, noiden kanssa samassa sarjassa sellaisten paratiisien kanssa kuin Sierra Leone (Löppönen ja kääntäjä lopettavat nyt heti sen nykimisen!), Kongon demoraalinen ja Afganistan. Ovat komeassa seurassa sano. Käytettiinpä stoorissa ilmaisua "failed state":kin. Toisaalta suuressa ja mahtavassa Etelä-Afrikassa raiskataan naisia samaan tahtiin kuin em. Kongossa, eli keskimäärin 36 kipaletta per päivä. Joka 25 sekuntti joku nainen joutuu jonkin sortin tapaukseen.

Muluzia koittaa Afrikan Unioni taivuttaa pois pressanvaaleista. AU vetoaa poliittisen tilanteen rauhoittamiseen maassa. Ettei nyt vaan olisi tässä taustalla jotain pikku binguilua. Ei täällä meinaan levottomuutta ole yhtään sen enempää kuin ennenkään. Kokonaan toinen juttu on sitten se, että jos Bakili voittaisi vaalit, olisi enemmän kuin todennäköistä että monet lahjoittajat sanoisivat "so'on moro" tälle maalle. Muluzin rahojen käyttö on meinaan jo kertaalleen nähty.

Bakili oli tiistaina pitänyt vaalitilaisuuttaan Balakassa, joka on hänen tukialuetta. Äijä oli luvannut mm. ilmaisen yläkoulun jokaiselle malawilaiselle. Hienoa! Millä rahoilla? Varmaan taas ekan maailman kustannuksella. Bakililla kun oli viime rundillaan agendanaan "kenenkään ei tarvitse tehdä töitä ja kaikki saavat rahaa." Kun häneltä kysyttiin että kukas tämän maksaa, oli vastaus "länsimaat". Ei toiminut se konsepti, koskapa Muluzin "länsimaat" tarkoitti lainoja IMF:ltä ja Maailmanpankilta. Isoja lainoja.

Tällä hetkellä alakouluja on maassa yli 5000 kipaletta. Eikä määrä riitä alkuunkaan. Yläkouluja on 400... Viime kerralla Muluzi lakkautteli maasta melkeinpä koko opetustoimen. Mutta saahan sitä iso mies toki lämpimikseen paskaa jauhaa vaikka kuinka paljon.

Vaalit, vaalit, vaalit. Muutamat naisedustajat valittivat tänään lehdessä että johan on demokratiaa kun vaalipiireissä ihmiset tulevat sanomaan suoraan että "anna rahaa niin me äänestetään sua." Eikä siinä mitään. Suurin harmituksen aihe muijilla oli kuitenkin se, että heillä ei ole rahaa antaa. Puhuivat he toki jäljempänä jutussa tällaisen toiminnan olevan moraalitonta ym. ym. Täällä olisi parille oivalluspuiston rakentajalle tilausta, puhumattakaan siltarumpuista.

Sähköyhtiö joutuu ajamaan alas Blantyren lähellä sijaitsevan voimalansa. Alkuperäinen kapasiteetti fabriikilla on 240 megawattia. Korjausten ajan se on kuulemma 140 megaa. Ovat optimistisia että korjausten jälkeen päästään 264 megawattiin. Jäämme pimeässä mielenkiinnolla odottamaan.

Lennokkilippuja kuulemma ostelee vaimo par'aikaa. Kiva kiva.

edit: Iloisia uutisia korjaamolta. Jätkät soittivat Empalle että heillä ei ole fyrkkaa käydä hakemassa puuttuvaa varaosaa. Että voidaanko me tulla sun toimistolta hakemaan sitä rahaa, a.k.a. pystytkö maksamaan laskun ennenkuin kiesi on kunnossa. Ei jumalauta! Kyseessä on kuitenkin ihan korjaamo eikä mikään autotallin perällä oleva rasvamonttu. On sitten laitimmainen kerta kun sinne kaaraa kiikutetaan.