Ja tällä räväkällä otsikolla tarkoitan Protea Hotels ketjuun kuuluvaa Ryalls-hotellia Malawin Blantyressä. Yö täällä maksaa 175 dollaria kahdelta hengeltä. Hotellin yhteydessä on Malawin mittapuulla kelvollinen ravintola. Arvatkaapas mitä? Me ei päästä sinne U:n kanssa sisälle sunnuntain ja torstain välisenä aikana. Se olikin eka porttarini ennenkuin olen kerinnyt ravintolassa edes sikailemaan. Olisivat he lastenhoitajan voineet järjestämää siksi ajaksi kun me oltaisiin dinnerillä. Vitun paviaanit!

Käytiin tutustumassa Queen Elisabeth-sairaalan keskososastoon. Ei siitä voi muuta sanoa kuin "Sitä saadaan aika lailla erilaisia käsiä jaossa kun tänne synnytään". Kaksi kakkosta, kolmosen, nelosen ja vitoshain oli saanut se viikolla 32 syntynyt huuli-kitalakihalkioinen down-syndroomainen pieni malawilainen poika joka keskososastolla pötkötteli.

Se paikka sai ihmisen taas miettimään pariakin tärkeätä asiaa. Osasto oli malawilaisittain ihan huippua, ja kyllä siellä ihan asianmukaisesti lisähappea pienille annettiin ja uv-lamppujen alla maattiin. Voisivat ne lähtökohdat kuitenkin ehkä silti paremmat olla...

Sitten svenskipoppoo halusi tyydyttää sosiaalipornon tarpeensa ja nähdä aliravittuja lapsia, joten suunnattiin ko. osastolle. Ei menty Empan kanssa sisään, mutta mitä ikkunan läpi näin niin kyllä ne valokuvia joo ottivat.