Ei tehty mitään-viikonloppu takana. Voi pojat kun oli ainakin meikäläisestä mukavaa. Istua pönötin sohvalla, katselin jalkapalloa ja nauroin kuus-nolla lumierälle kun en muuta voinut. Tätä siis tapahtui aina silloin kun kerkisin. Hassua miten tuo "ei tehty mitään" on muuttanut muotoaan...

Syötiin viimeiset torvisienet ja tatit pois kuleksimasta. Hyvältä maistui, varsinkin kun tällä kertaa muistin putsata sienten joukosta kaikki oravaa isommat roska veke. Ihmettelin taas kuinka naudan sisäfile voi maksaa kilolta suurin piirtein saman kuin paistijauheliha. Puumakin sai filettä, ja sehän upposi kuin venäläinen atomisukellusvene omasta torpedostaan. Lihan tieltä perunat syljettiin oikeaoppisesti suusta ulos.

Piipaapiipaa sanoi talon katolla oleva hälytysjärjestelmä tänä aamuna siinä viiden maissa. Vettä on tullut siihenkein malliin, että sähköaidan päälle ropsahtelee oksaa sun muuta aika saattoisasti, ja jokainen niistä lakaisee pillit. Ja tästä vaihtelevan ajan kuluttua SturmAbteilun kaartaa paikalle kyselemään howaarjuu, isevelythin olraight? Onneksi evelything on ollut olraight.

Veeti on ihan hyvä nimi. Oliko voileipäkakkua? Lähetittekö kirjekuoressa tännekin? Jaa ette? Hö!

Puhelinlinjat täällä ovat olleet taas kohtalaisen sekaisin. Ei meinaa päästä läpi oikein mihinkään. Tätä on jatkunut nyt en muista kuinka kauan. Selityskin tälle hässäkälle saatiin kuulla Zain-operaattorin edustajan suusta. Yleisön puhelimet eivät kuulemma ole yhteensopivia heidän verkkonsa kanssa. Verkon, joka siis on toiminut ko. lööperin suoltajan mukaan täysin moitteetta koko ajan. Niin että hereillä nyt siellä Nokialla ja muissakin luurifirmoissa. Teidän tulee heti päivittää rakkineenne Zainin verkkoon sopiviksi. Rehellisyyden nimissä pitää heti sanoa, että jopa malawilaiset nauroivat tälle selitykselle.

Puhelinyhtiöiden hinnat ovat täällä muuten ainoina suoraan sidoksissa taalan kurssiin. Niinpä kun Kwacha nyt määritellään 1/150 dollarista, saivat operaattorit syyn nostaa hintojaan. Eli 10 taalan puheaikakortti on nyt entisen 1400:n sijasta 1600. Eihän se ihan matikan mukaan mennyt. Ihmettelen vaan että miten operaattoreiden kulut kasvavat samaan tahtiin Kwachan heikkenemisen kanssa, koska infrastruktuurihan on jo paikallaan...

Sitten meillä on edelleen tämä gay-asia. Uusin perustelu homoseksuaalisuuden turmiollisuudelle täällä on se, että homot ja lesbothan eivät vio lisääntyä keskenään. Se on Raamatun vastaista, ja sitä paitsi homoseksuaalisuus näin ollen uhkaa ajaa Malawin kansat sukupuuttoon. Maassa, jonka väkiluvun on kymmenen vuoden päästä arvioitu olevan kirkkaasti päälle 20 miljoonaa tämän hetken 13-14 miljoonan sijaan ja joka ei pysty tänäkään vuonna ruokkimaan itseään pystytään näinkin oivalliseen ajatteluun.

Urpot!

Tähän päälle "varkaat" olivat murtautuneet gay-aktivistiryhmän (jonka nimeä poliisi ei paljastanut) toimistoon, ja sen perusteella poliisi oli ratsannut paikan. Olivat löytäneet pornografiaa.

Siitäpä sitten oltiin lähdetty pidättämään ryhmää tukeneita henkilöitä, joihin kuuluu lakimiehiä, pappeja, akateemikkoja ja muita professionaaleja. Eli justiinsa sitä samaa porukkaa joka vallankumouksen alkaessa ammutaan ensimmäisenä. Heitä tullaan syyttämään "tietojen omaamisesta henkilöistä jotka toimivat ihmisluontoa vastaan" ja "moraalittomista suhteista miesten välillä". Rauhoittaa kummasti dissidenttiä jos niskaan on kunnon kansandemokratia meinigillä sälytetty 14-vuoden vankilatuomion uhka.

Naamakirjaan on perustettu ryhmä Malawi Gay Network. "its’ a group that is concerned with the violation of human rights based on social misconceptions and prejudice… the world is changing and Malawi needs to change with the times. We can no longer choose to adopt some forms of democratic principles and ignore others which is obviously the case as far as the current debate regarding gay rights is concerned."

Mä nyt korostan vielä tässä että ihan ei-kulissi-heterosuhteessa tässä elellään. Jos sillä jollekulle vaikka olisi jotain väliä.

Meinasin liittyä (mitään vastaavaa hyötyähän siitä ei olisi. Ei täällä mikään muuttuisi. Meni vaan kuppi ihan totaalisesti nurin tuosta ihmisoikeuspuolesta ja poliisivaltioilusta) , koska onhan se nyt aika paskaa että ihmisten seksuaalisuutta käytetään leimakirveenä poliittisia vastustajia "eliminoitaessa". Tässä tapauksessahan ei "tarvinnut" edes olla G, riitti kun oli tukenut järjestöä. Ne ovat noi papit, lakimiehet sun muut arvostelleet tätä Malawin menoa.

Mutta miettikääpäs sitä, että ei ole foliohattuilua ja salaliittoteoriointia kun ajattelee että tuohon ryhmään liittymällä Malawissa majaansa pitävä ihminen voi saada poliisin vieraisille. Ulkomaalaisena (vaikka kuinka diplomaattistatuksen omaavana) epäilisin siitä seuraavan karkoituksen. Korostan vielä että tämä ei ole välttämättä lähelläkään paranoiaa. Aikas kakkaa on tämäkin että oikeasti joutuu miettimään jotain FB-ryhmää ja voiko siihen liittyä. Onneksi Suomessa ei tarvitse tällaisista asioista kantaa huolta... Siis sellaisiin ryhmiin liittymisestä, joissa ei kannateta ministerien tappamista. Eihän tarvitse?

Niin että en sitten liittynyt, omaa etuani ajatteleva kurahousu kun olen. Ei ole suoranaisesti mun taisteluni. Kun katsoin ryhmän koostumusta, ei siellä ihan hirveän montaa täällä majaansa pitävää muutenkaan ollutkaan. Sateenkaariporukka ei täällä vissiin käytä nettiä... Tai sitten joku muu syy, mikä?