Perjantaina sain kasiini ESKOMin load shedding programmen ja meinasin pudottaa silmat paastani. On meinaan sahkokatkoa luvassa. Ja jo ollutkin. Joka Jumalan paivalle meidan Area 12 oli merkitty klo 6-21 olemaan ilman virtaa. Hienointa asiassa on se, etta noihin ilmoituksiin ei voi luottaa tipan tippaa.

Pe iltapaivana se alkoi. Klo 13-21 oltiin kynttilanvalossa. Tai ei siis oltu. Ruimaistiin itsemme kahdeksan kaverin kanssa syomaan pitsaa sahkolliselle area 43:lle. Ja sielta sitten viela eraan Malawiveikon synttareille. Olin kuskina, omalla autolla.

Siina erinaisen maaran ihmisia koteihinsa heitettyani kaannahtelin kotikadulle kun autosta katosivat jarrut. Onneksi ei ollut Jukka Puotila vastassa. Olisi meinaan rysahtanyt kuin Zimbabwessa ikaan. Ei silla etta mulla Jukkaa vastaan mitaan olisi. Rattimiehena sain kuin sainkin tilanteen hallintaan ja korottelin lopunmatkaa extravarovasti.

Siinahan sitten kotipihaan saavuttuani konttailin auton alla taskulampun kanssa. "Korjatusta" takarenkaasta olivat jarrunesteet lentaneet kaaressa maelle! Voi helevetin perkele etta ma kirosin taas takalaista toimintakulttuuria.

Sitten la-aamuna meilla ei ollut sahkoa. Aamukahvia tarvitseva ihmismieli on kuitenkin nerokas. Tarvittiin kaksi kuivaa keittiosienta ja nelja tuikkukynttilaa ja hop! Kahdessakymmenessa minuutissa puoli litraa vodaa olikin jo kuplivassa kunnossa. Emppa soitteli samaan aikaan korjaamon pojille, ja heidan kanssaan koettiinkin sitten pieni ihme. Jatkat tulivat pihaan alta tunnin ja saivat kuin saivatkin taiottua jarrut Toitsaan. Siella oli manta lyonyt lapi fiksatussa pyorassa. Eli oltaisikohan sita perjantaina vahan tehty helpomman kaavan mukaan sita jarrujen saatoa?

Tanaan sahkot napsahtavat taas yhdelta. Nyt asiaan on kuitenkin jo varauduttu. Tyhjasta tonic-tolkista ja folio vuoasta onnistui MacGyverilta Trangian rakentaminen. Sinolin virkaa toimittaa tassa konstruktiossa etela-afrikkalainen cooking jelly. Grillihiilia tuli kanssa hommattua ammun paistelemiseen.

Huomenna menenkin sitten profession pariin. Luvassa on ainakin murtolukuja desimaalien kera. Eli "Ope hei! Ma en tajuu!"