Työn alla ovat olleet tämän kuun puolivälin Zansibarin lentolippujen hankinnat. Tästä pask... eikun ihan hienosta maasta ei nykyään pääse joka päivä lentolaitteella ulukomaille. Ei edes naapuriin Tansaniaan. Oli suunnitelmissa että josko sitä tukisi Air Malawia lennähtämällä heidän masiinallaan Dar es Salamiin. Sitten selvisi että tuo malawilaisen käytännöllisyyden perikuva saattaa myydä kyllä lipun heidän suoralle Darin lennolle. Mitään takeita ei kuitenkaan ole sitten siitä että onko sitä lentoa. Normilentoyhtiöhän järkkää tällaisessa tilanteessa sitten liput vastaavalle lennolle. Air Malawi ei ole normilentoyhtiö. Heidän kanssaan kuulemma saa välillä tapella jopa rahojen palautuksista em. tapauksissa.

Nyt sitten mitä ilmeisimmin lennähdän kenialaisella Nairobiin ja sieltä jollain pikku-Putolevilla suoraan Zansibarille. Lähtö olisi mitä ilmeisimmin 22. päivä. Mikä sopiikin meikälle mitä parhaiten. 21. päivä kun pelataan Moskovassa potkupalloa koko rahan edestä. Olisi ollut harmi jos mokoma matsi olisi jäänyt näkemättä. Ja siitäpä päästään seuraavaan aiheeseen:

On aika kaivaa vanha kunnon potkupallokesien veikkaus naftaliinista. Ei niiden alkuun ole enää kuin kuukausi. Kerrataanpa tässä nyt säännöt:

  1. Oikea maa neljän sakkiin 1 piste.
  2. Maan sijoitus oikein neljän porukassa 3 pistettä.
  3. Maalikuninkaasta 3 pistettä. Ja ei: Se ei voi olla Boris Henry! Se heittää keihästä! Ronaldoa (siis Jumalan Hamsteria) ei myöskään kannata näissä kinkereissä veikata. Kaunista poikaa voi... Tasamäärässä kaikki oikeat hyväksytään.
  4. Vain voittaja muistetaan. Tää mitään sosiaalitouhua ole ja hoppee on häppee! Jos tasuri loppupisteissä kuitenkin saadaan aikaan jaetaan palkintopotti voittajien kesken.
  5. Panos: perinteinen. Siinä yhdeksän euron hujakoilla se hinta taitaa nykyään pyöriä. Toimitetaan mitä tietä kukin haluaa punaiselle tuvalle perunamaan viereen kisojen loputtua.
  6. KUKAAN EI PUHU VIIKKOON MUTSILLE JOS SE HINAA POTIN TÄNÄKIN VUONNA!

Aikaa veikkauksen perilletoimittamiseen tämän palstan tahi sähköpostin kautta on tänään kuukausi. Eli Veikkaajan kisaextraa käteen ruipelot (jahka se ilmestyy)! Itse veikkaan Die Mannschaftin olevan tänä vuonna kova luu. Du gammla du fria saattaa myös soida tiheään...

Sitten työasioita. Mua kosiskellaan Lilongwe Primarylle ensi vuodeksi duuniin. Aion ainakin mennä paikan katsomaan. Kyseessä on aasialaisten kansoittama ihan hyvätasoinen koulu. Erään täällä opettamani muksun mutsi on siellä töissä, koulutussuunnittelijana. On ilmeisesti rouva ollut vaikuttunut mun tavastani luotsata muksuja opintien karikoissa. Mukava oli viime lauantaina saada positiivista palautetta. Mikä tuossa koulussa mietityttää on se, että koulun takana on vahva traditionaalinen muslimiyhteisö. Sekä se, että tuo yhteisö kuulemma em. äidin mukaan suhtautuu länkkäritieteilijöihin ikään kuin puolijumaliin. Eihän se nyt herranjumala ihan niinkään voi mennä! Britti-curriculumia siellä kuitenkin toteutetaan ja koulun reksi on britti. Muiden degeneroidulla nahkalla varustettujen määrästä ei ole tietoa. Saisin mitä ilmeisimmin päättää aika paljon mitä opettaisin. Mietitään. Toisaalta: Olenhan mä jo nytkin ylittänyt itseäni aika tavalla jo pelkästään tänne tulemalla. Jyrkkä "ehkä" siis tuolle koululle.

Talomme omistajan poika kävi tänään kylässä. Katsastamassa niitä paikkoja joita on koitettu saada kuntoon kuin Iisakin kirkkoa. Oli heppu hieman nolona hommien viivästymisestä... Syytä tietysti vähän olikin olla. No, hän onkin saanut koulutuksensa jenkeissä, joten länsimainen toimintakulttuuri on jannulla tiedossa.

Vesikatkot ovat myös jees kun on aamulla shampoot päässä. No, kuuma vesi kaunistaa.

edit: Käväisin kurkistamassa nettikameroita ympäri Suomenmaan. Ziisus! Siellähän on oikein kesäinen meininki päällä. Rinkulankin kamerassa koivut pukkasivat lehteä niin että tänne asti saattoi kuulla. Sauna ja saunavihta! Tänne heti!