Semmoisen loysin. Tokihan taas pitaa muistaa, etta tamakin "loytoni" on taysin subjektiivinen juttu. Joku toinen saattaa tuumata etta "kuullostaapa ihanalta paikalta". Talla pikku selvennyksella aloitettiin mahdollisen lokapoksyisen, liimaa- ja hasssissta juovan  mummonpotkija lukijakunnan vuoksi.

Olin perjantaina kuskina Lilongwen yoelamassa. Ihan perus-settia muuten, paitsi etta "Synergy" yokerhossa meinasi kuppi menna nuri. Ja vahan menikin.

Herra siunaa etta voi gangsta-rap olla kiduttavaa. Huono gansta-rap etenkin (ei sita kai hyvaa olekaan). Tahan kun yhdistetaan varsin epakelpo dj ja kusipainen turvamies (hanesta kerron kohta), oli viihtymattomyyteni taattu. Paikalla oli naamatuttuja nuoria malawilaisia, siis naita ylempaa kastia olevia Bishop MacKenzien kayneita herranterttuja. Hellanlettas kun oli lutuista nahda naiden nuorison edustajien vetavan tosicooli ghettonaama paalla "Clip-in, nigga nigga. Bling bling, nigga nigga. Wazzup dog, nigga nigga"-lainejaan. Teki pari kertaa mieli sanoa etta "Pojat hei. Se on edelleen Malawi tuolla ulkona. Ei L.A." Luojan kiitos sita tuli vietettya nuoruutensa kunnollisen Jumalaa pelkaavan tukkahevin parissa. Mitahan niistakin raggareista isona tulee?

Juu se turvamies. Seisoskelin siina dj-korokkeelle johatvien rappusten vieressa seurassa olleiden neitosten tanssahdellessa. Likoilla oli kasilaukut siina rappusilla. Taa turvajannu tuli, sinansa hyvalla tarkoituksella, kysymaan multa etta kenen laukku taa on? Oli vaan lahestyminen pikkuisen agressiivinen. Sanoin etta en ma tieda, varmaan noiden tanssivien muijien. Siita kaverista naki heti etta "Jes, ma paasen pateen valkoiselle!" Rupesi jumalauta mulle holhoamaan/karjahtelemaan, hyvin opettavaan savyyn, etta joku voi ne vieda tasta ja kylla niista pitais pitaa parempi huoli.

"Joo joo. Mutta mita helvettia sa asiasta mulle jauhat? Ma sanoin etta se on noiden muijien. Me niille sanoon. Ei oo mun laukku, ja vaikka se olisikin mzungun laukku niin mun tehtava ei oo pitaa siita huolta. Ja tolla aanensavylla sa saat musta aivan varmasti kaverin. Patronizing cunt. Mulle ei vittuilla."

Mikahan siina on etta turvahenkilokunta baareissa on maailmanlaajuisesti yleensa jotenkin?

Tanaan koettiin Empan kanssa himassa oikein kunnon hip heijaa-moment. On joku saatana kaynyt yon pimeina tunteina, ilmeisesti to-pe, napsimassa meidan taka-aidasta piikkilangan helvettiin. Koko 30 metria on kadonnut. Tessa piti sisalla metelia ko. yona, joten siita paattelen ajankohtaa. Razorwiren kolminkertainen tukilanka oli vedettyna lapi neljan metrin valein muurin harjalla olevista rosteriputkista, eli on siina saanut sivuleikkureilla touhuta. Mita vitun virkaa on yovartijoilla jos ne ei edes tuollaista huomaa/pysty estamaan. Mita vitun virkaa on talkkarilla jos se ei pysty paivalla mokomaa huomaamaan ja kertomaan siita? Tanaan meilla kaytetaan taas lausetta "kenkaa tulee ja bonuksia on ihan turha odottaa".

Joku rullahuuli on siis joko a) tarvinnut meidan kolmemetrisen muurin paalla kulkevaa NATO-lankaa tai b) suunnittelee jotain kivaa jekkua. Tanaan meilla testataan myos halyytyslaitteet ja koirat+muija potkitaan illalla kiukkuisiksi hymiohymiohymio.