Besigye pääsi maahan, Entebbe-road oli tukossa, kivet ja kyynelkaasu lensi sekä yksi boda-kuski ammuttiin ravunsyötiksi. Oli Luojan lykky ettei lähdetty viettämään vapaapäivää Entebben Botanical Gardensiin. Ei sinne meno kyllä ollut kovin tosissaan edes mielessä, kiitos vahvojen 1+1+1 laskelmien.

Juttelin Hajiran kanssa noista rekkuloinneista. Hajiralla oli selkeä mielipide poliisin toiminnasta: Mitään muuta ei ollut tehtävissä. No ok, se boda-heppu oli ajellut mopollaan Nigerian pressan convoyn seassa. Eli ei siinä juuri muuta vaihtoehtoa ole jäänyt turvallisuuspalvelulle.

Se, että tavallista kansaa kohti vedettiin taas kumilla ja kovilla oli asia jota ihmettelin. Oma mielipiteeni oli "olisivat antaneet pampun laulaa kun se harvemmin tappaa".

Hajiran vastaus oli "Hei, me puhutaan nyt ugandalaisista. Ei pamppu auta, pitää ampua."

Selvä.

Sitten Malawiin, johon mitä ilmeisimmin on valittu pääministeri. Ei ollut Bingu poseeraamassa Musevenin bileissä.

Malawi on nyt pers' auki. Tosissaan. Niin tosissaan, että poliisi ei ole saanut palkkoja pariin kuukauteen. Kassavajetta aletaan paikkaamaan kansalaisten sakottamista lisäämällä. Siellä on kytille annettu alueittain viikkotavoitteet siitä, miten paljon pitää pikavoittoja syntyä. Sanattomaksi vetää.

www.nyasatimes.com/national/malawi-police-ordered-to-fundraise-for-%e2%80%98broke%e2%80%99-govt.html