Kylymaa tosiaan on. Naissa bunkkereissa kun tuo lammitys on unohdettu luonnonvara. Tai olisihan meilla avotakka (ja on meilla kotiliesikin, mutta se toimii sahkolla. Ehe ehe ehe). Takassa tosin ei ole minkaan sortin pelteja, eika se siten ole aivan Nunnauunin lammonvarauskyvylla varustettu.

Eilen alkoi vasymys. Stressi tanne tulemisesta alkaa varmaan laukeamaan. Huomaan myos etten pure enaa jannityksissani leukojani yhteen. Sita tuli huomaamatta harrastettua viimeiset viikot ennen lahtoa.

Palvelusvaen kanssa tullaan juttuun jo ihan kivasti. Puutarhatontulta kavin kysymassa lapiota, etta olisin saanut siirtaa viikonlopulta jaaneet koiran paskat syrjaan. En saanut siirtaa, on hanen hommansa. Koitin sanoa, etta mehan ne piskit sinne roudattiin, joten kylla ma voin ne jatteetkin korjata. Ei kaynyt. Pyyteli anteeksi viela ettei ollut huomannut niita.

Vaimonsa teki tyotaan makkareille vievassa kaytavassa. Siis lakaisi lattiaa. Olin menossa  makuuhuoneen kyljessa olevaan vessaan. Se pyyteli anteeksi kun oli tiella ja peruutti selkansa seinaan kiinni vahan kumarrellen. Jumalauta! Minahan siina olin sen hommia tulossa sotkemaan! Emppa sanoi, etta hanta se ei enaa pokkuroi ihan niin paljoa. Nolottaa moinen matelu. Ilmeisesti kuitenkin miesta pitaa palvelusvaen kavahtaa.

Tietokone simahti toissapaivana. Meniko kovalevy, en tieda. Jos meni, niin bye bye rakkaudella pelatut savegamet ja ihan laillisesti kopioitu musiikki.

Ny ei taas muuta. Vahan on semmoinen olo ollut etta mikas Afrikka taa tallainen on. Kun aika paljon juttuja on nahnyt jo telkkarissa (tayteen lastatut autot, jnejnejne). Toissapaivana tosin oli kauppakeskuksen parkkipaikalla ukko polvillaan ja kailotti niin pirusti ja pitkaan samalla kasiaan taivasta kohti osoitellen. Kaipa tuo joku saarnamies oli, joka manasi pelastusta tai Sodomaa&Gomorraa maan paalle. Tieda hanta. Vaki taalla on uskonnollista, ja kirkollisia tapahtumia piisaa. Muita tapahtumia ovatkin sitten... Niin.

Paikallisen jalkapalloliigan peliin kylla pitaa menna. Jos loytaisi vaikka fanipaidan. Malawin maajoukkueen (kavereiden kesken Flames) tie Afrikan Mestaruuskisoihin tyssasi harmillisesti. Olisi ollut hauska nahda, miten kansakunta sekoaa fudiskisoihin paasysta. Suomessa kun sita pelkoa ei kuuna kullan valkeana tule olemaan.

Afrikan rintama vaikenee taas hetkeksi.