Hurmos on Pallokerholla ilmeisen kova. Saa nähdä riittääkö. Varmaa on kuitenkin se, että JOS riittää, niin sen jälkeen paha jengi on Kuninkaallinen Oranssi ihan kenelle tahansa. Paitsi tietysti Pasilan ratapihan Dynamolle, myönnetään.

Vielä tuohon edelliseen voisin lisätä sen, että toki toki en ole käyttänyt britti-OPS:n matskuja sellaisenaan ja se on rikos, ainakin rehtorimme mielestä. Tuohonhan se tulee vetoamaan. Musta olisi kuitenkin rikollisen epä-professionaalia ja jopa epäeettistä antaa oppilaille tietoisesti paskempaa opetusta/oppimismateriaalia kuin mihin pystyn. On aika surkuhupaisaa että tuloksilla ei ole väliä vaan kaiken ratkaisee se Yksi Valtio, Yksi Kansa, Yksi Joht... Eikun siis se... No kyllä te tiedätte. En ole kuitenkaan edes sähköshokkeja käyttänyt noita tuloksia saadakseni!

Niin, siitä piikkilangasta piti kertomani.

Tässä päivänä eräänä meidän katua korjattiin, taas, ja tie oli suljettu.

Jaa miten suljettu? Keskelle tietä oli asetettu kaksi luutaa maahan. Kyllähän nyt tästä pitäisi tietää että: "Miehiä töissä".

Varmemmaksi vakuudeksi viitisen metriä noiden luutien taakse oli pingotettu tien poikki, noin 120 sentin korkeuteen, millään lailla merkitty (eli merkkaamaton) piikkilanka. Tähän Natsi-Saksan kukistumisen jälkeiseen miehitysjoukkojen kauhuun meikäläinen sitten vetäisi mopolla.

Oli onneksi vauhtia vähän ja samoin onneksi mopossa on taustapeilit, jotka ottivat isoimman viiltelyn vastaan. Lipathan siinä tuli vedettyä ja pyörää vähän telottua mutta mitä sitten? Säilyipähän pää hartioilla. Ei täällä edelleenkään paikallisilla aina järki päätä paljon pakota. Tulette huomaamaan sen tulevassa homo-postauksessa ja ehkä myös jos kerron nanny-Hajiran siskopuolen karkureissusta. Semmoinenkin on ollut. Jälkimmäisessä kyse on tosin 17-vuotiaan, normaaliälyn alarajoilla liikkuvan tyttösen käsityskyvystä.

Voisin ehkä tänne loppun vielä pamista koulun hyväntekeväisyys-juoksusta. Se kun valottaa ehkä myös koulun daamien järjenjuoksua.

Rehtorin lempilapseksi/merkkipaaluksi on jäämässä viime vuodeksi perustettu kehari-luokka. Hieno homma. Ongelmana tässä luokassa on kuitenkin lukukausimaksut per pää. Kenelläkään ei ole niihin varaa.

Niinpä koulu on kaikessa hiljaisuudessa tukenut näiden kolmen oppilaan maksuja. Mikä tietysti on moraalisesti arveluttavaa koskapa koulun ainoa tulonlähde on juurikin nuo lukukausimaksut. Eli toiset vanhemmat ovat osittain maksaneet, tietämättään. Tätä kestävyysvaje-puolta ei toimistossa pystytty millään laskemaan. No, sitä on ihan valtioitakin joissa sitä ei pystytä tekemään joten mitäs pienistä.

Ensin ajattelivat että jos joku firma alkaisi sponsoriksi. En sanonut mitään tyyliin "Niin, tämä koulu on voittoa tavoitteleva yritys. Se jakaa omistajilleen osinkoa joka vuosi. Miksi yksikään toinen liikeyritys ryhtyisi sponsoroimaan, olkoonkin että tämä yritys todennäköisesti toimii aivan eri alalla?" Vaikka näin välittömästi jo ajattelin. Tulivat toimistossa parin viikon miettimisen jälkeen samaan lopputulokseen.

Sitten keksivät tämän juoksuidean. 1000 osallistujaa oli tavoitteena. Heti kärkeen opettajien syvistä riveistä ehdotettiin "Saako laittaa pystyyn FB-sivua tapahtumalle ja linkittää sen Kampalan expatien keskusteluun?" Mzungut kun täällä pääasiallisesti lenkkeilevät ja tällaisiin osallistuvat... "Ei." Tuli väärältä ihmiseltä se ehdotus (en ollut minä).

Lopulta puskaradion varassa mentiin, ulkopuolisia ilmoittautumisia meni sivu suun koska annettuihin puhelinnumeroihin ei vastattu, opettajille raivottiin kahta päivää ennen juoksua "Eikö teillä perkele ole tiedossa ketään/mitään firmaa tai yhteisöä, joka voisi helposti tuoda jonkun 30 henkeä kirmaamaan?" ja tapahtuma jäi siten aikalailla kouluyhteisön sisäiseksi. Oli siellä nyt joku 500 juoksijaa kuitenkin eli kai siitä vähän ynnääkin tuli.

Miksi mä tästä nyt sitten mainitsen erikseen? No, olin aikanaan muutamana vuotena erään salibandyseuran hallituksessa ja me järjestimme joka vuosi juurikin tämänkaltaisen juoksun Vanajan-laaksossa. Milloin oli jotain Edelmania, Korisevaa ja Sillanpäätä esiintymässä, milloin joku nykyinen Pusi Pusi-uutisankkuri juontelemassa/liikuttamassa. Se oli silloin semmoisen 0,5 miljoonan markan liikevaihdon aamu-/iltapäivä tapahtuma. Olisin ehkä voinut auttaa enemmänkin kuin vain pakotettuna vapaaehtoisena aamutuimaan kadunkulmassa väriä juoksijoiden paidoille heittelemällä. Aika selväksi tuli jo alkuun että muiden huonoja ideoita ei tarvita.

Eikä mua kyllä niin kiinnostanutkaan avittaa. Tunkin omistussuhteet jne.