Olen tässä katsellut että niinhän ne vaihtuvat demokraattisesti valitut hallitukset Euroopassa ikään kuin Afrikassa oltaisiin jos vaan iso sana sanotaan. Hyvä meininki.

Tällä en ottanut kantaa sitten siihen olivatko nuo hallitukset millään lailla hyviä tms. Kunhan vaan totesin.

 

Täällä valmistaudutaan huomiseen opettajat vs. vanhemmat fudispeliin. Iso-Duncanin pelipaita on silitetty. joten on enää miehestä kiinni jos otteet boksin sisällä eivät ole yhtä hienovaraisia kuin em. kulttisankarilla. Vanhemmat pelaavat ensin aamupäivän ajan omaa "Maailman mestaruuttaan" ja sitten lopuksi meikä pääsee rojauttelemaan sukille.

Todistukset tuli hakattua valmiiksi keskiviikkona. Niinpä eilen oli aikaa, työajalla, siirtää ukkoja. Käy se niinkin.

Selän on vetänyt jupattiin tuo ramambomaliini. Perkeles. Sitä aukaisemaan tulee taas huomenna asiantunteva hieroja (pitäähän ennen matsia hieronta ottaa). Kotikäynti hinnoitellaan kybään tunti. Asiallista.

Huomisesta kokooonpanosta en osaa sanoa yhtikäs mittään. Veikkaan kuitenkin että olen jengissämme värin puolesta vähemmistössä. On ollut jännä huomata että opekokouksissa meikäläinen aika usein huomaa olevansa ainoana kalkkipoikana lattialla tyynyillä istumassa kun muut degeneroituneen ihon omaavat istuvat jä näyttävät tärkeiltä pöytien ääressä. Yleensä pohtimassa saako lumipalloja heittää...

Olisi pitänyt viime viikolla saada aikaiseksi innovaatioita lapsilta. KISU, elikkäs kylän "kovin" kansainvälinen koulu kun järjestää vuosittain keksijäkisat. Saatiin lopulliset ohjeet/mitä **ttua tänä vuonna keksitään toissa perjantaina. Sanomattakin on selvää että KISU:lla näitä projekteja ollaan hierottu jo semmoiset neljä viikkoa (kovaa on kilpailu. Ko. koulun korisvalmentaja huusi tällä viikolla pää punaisena "diifens, diifens" mun luokan alapuolella koko koulujenvälisen matsin ajan.)

Meidän luokka ei osallistunut. Perusteluna annoin suoraan, että jos kerran tämä koulu vaatii sitä suunnittelua/isoa proggista ja sitä tehdään niin silloin ainakaan mun luokka ei lähde nolaamaan itseään tuollaisella aikataululla.

Me yritettiin kyllä.

Aiheena olisi ollut "asioiden liikuttelu", kytkettynä muinaiseen Egyptiin (menevät katsokaas brittikoulut tasan samassa tahdissa ympäri maailman). Lämmiteltiin ja sitten annoin tehtäväksi keksiä miten autossa matkustamisesta saataisiin vähemmän tylsää. Ohjeistin "ei laserpyssyjä, ei konekivääreitä ja eieiei. Jotain oikeasti hyödykästä."

Joo-o. Seitsemänvuotiaan mielestä esim. uima-allas on ihan toteuttamiskelpoinen juttu Corollaan. Olisi ehkä vaatinut pikkusen enemmän aikaa tuo hommailu, varsinkin kun mistään jo suunnitelluista jutuista ei oikein saanut/voinut luopua. "Kun on kerran vanhemmille luvattu".

Ei muuta.