Eikä tällä kertaa pylly vasten pyllyä. Nuoriso oli sitten ilmeisesti järjestänyt Kampalassa vähän reippaamman ilotulituksen MM-finaalin kunniaksi. Sellaisia ne voivat olla välillä ne kulttuuriset väärinymmärrykset. No, en ole asiasta ihan hirveän huolissani, siis niinkuin henkilökohtaisen turvallisuuden kannalta. Injerasta en edelleenkään niin välitä eli jäänevät etiopilaiset ravintolat väliin sielläkin ja ei mulla ihan hirveästi ole ollut ennenkään asiaa rugby-klubeille.

Onnea Bubballe. Kuten jo tekstiviestissä totesin, jäi meikäläisen triumfi Forlanin yläputkeen kilauttamasta kiinni. Itse finaalista ei niin paljon ole sanottavaa. Vähän harmitti kun kaikki muut tuntuivat saavan keltaisia kortteja ja mä jäin ilman. Jatkoa ajatellen Hollanti voisi opetella taklaamaan puhtaasti ja Espanja voisi ottaa hameen pois päältä. Loppukaneettina todettakoon vielä että Iniesta on säälittävä muikkusukeltaja. No, noin kuukauden päästä aloitellaan sitten oikean jalkapallon peluu ja Merseysidelläkin marssijärjestys palautetaan pitkästä aikaa oikeaksi. Sen verran vahvalta nimittäin näyttää punaisen tilanne.

Täällä pyritään tekemään pakettiratkaisua talosta. Vaimo veti hyvän idean turbaanistaan ja laittoi LLW-chattiin ilmoituksen "Oletko newcomer, haluatko helpon laskun Malawiin?" Huusholli, hyvä talo, edullinen vuokra ja luotettava työntekijäporukka, kaikki samassa. Kyselyjä on tullut yllättävän paljon. Auto taidetaan joutua myymään erikseen, mutta se on vissiin nou problem. Koirat jäänevät tänne hoitoon ja sitten kun meillä on Kampalassa huusholli matkustavat tytöt maanteitse Ugsuun. Näin siis tällä hetkellä. Jos jotain on tällä mantereella oppinut niin sen, että asiat voivat muuttua nopeassakin tahdissa.

Pakollinen päänpyörittely: Terveysministeriön tilintarkastuksessa 2008/2009 oli löytynyt ihan hassuja juttuja. Ulkomuistista kerron yhden.

Ovat rakentaneet kolme vuotta erääseen districtiin sairaalaa. Koko proggiksen budjetti on ollut 500 miljoonaa Kwachaa, eli nyky kurssilla semmoisen 2,9 miljoonaa euroa. Tästä rahasta 200 miljuunaa on mennyt itse rakennustyömaalle. Loput: Matkalippuja, kuljetusta, päivärahaa, autojen huoltoa, kokouspalkkiota ja muuta hilipatipippaata. Eli juuri sitä minkä vuoksi esim. Firma ei enää rakenna mitään ministeriön kanssa yhteistyössä. Toisaalta tuossa hallinnolliset kulut ovat olleet vasta 60%. Ugandassa neljä vuotta sitten ne olivat maatalousministeriössä kaverimme Diegon mukaan viiden suurimman lahjoittajan osalta ~80. Jännän twistin tähän soppaan tarjoaa tietenkin vielä se, että todennäköisestihän osa noista rahoista on vaan siirretty DPP:n kassaan odottamaan päivää parempaa eli seuraavia vaaleja.