Standart 1. Viisivuotiaat siis. Eihän tämä nyt ole kuin viiden päivän pesti, mutta alku kuitenkin...

Ei meinannut uni tulla viime yönä ihan heti. Sitä mietti kaikenlaista, lähinnä kuitenkin "vieläköhän sitä osaa"? Jos nyt siis ikuna on osannutkaan. Vähän jännitti myös Tirpan puolesta. Tirpan, joka oli eilen lentänyt tarhassa ensimmäistä kertaa Naughty Corneriin (kakku pöytään siis!). Raapimisesta. Oli joku kehveli mennyt ja vienyt Tirpan juuri käyttämän maalipensselin ja se ei ollut sopinut likan pirtaan. Osasi kuitenkin selittää illalla meille ihan suomeksi miksi sinne oli joutunut. Vähän jännitti myös se, tuleeko Hajira ajoissa töihin. Hajira on kullan arvoinen nanny, mutta aikakäsitys hänellä on joskus vähän afrikkalainen.

Tuli se.

No juu, takaisin pedagokiikkaan.

Päivä alkaa kahdeksalta, eikä 7:00 kuten Lilongwessa. Lisäksi koulu on n. kymmenen minuutin mopoilun päässä, joten ei tarvitse ihan tuhottoman aikaisin herätä.

Eka tunti oli hakemista, mutta niinhän se sijaistamisessa aina on. Sitten lähti skulaamaan, ja lopulta tuntui melkein siltä, että mitään kahden vuoden paussia ei ole ollutkaan. En kyllä taaskaan muistanut kuinka raskasta hommaa tuo luokassapyöriminen oikeastaan onkaan. Melkolailla koko ajan pitää olla äänessä ja laukata kymmenylityksien kanssa tuskailevien, siis Piaget'n mukaan liian nuorien, ihmistaimien viekusta viekkuun.

Joka luokassa on tietokone (parhaissa on kolme) ja netti. Siitä vaan "fiction worldista" puhuttaessa Kuukkelin Imaget ja kuumaisemaa esiin. Olihan se, ei mulla Suomessa koskaan ollut noin.

Paras oli kuitenkin vielä edessä. Niillä on järjestetty kouluruokailu! Unbelieveable, siis brittikoulussa tarjolla ihan oikeaa, terveellistä sapuskaa. Joka päivä. Me liked that. Me liked that a lot.

Aika kului siis nopeasti ja kukaan ei kuollut. Sijaisen ei myöskään tarvitse niin kantaa huolta niistä brittikouluun elimellisesti kuuluvista lomakkeentäyttämisistä. Siinä on semmoinen homma, joka tulee mahdollisen oikean pestin sattuessa kohdalle polttamaan otsalohkon ainakin pariin kertaan.