Tänään Rinkelinmäen radonvapaan kiekkopyhätön biljardipöydän sileällä jäällä ottavat mittaa toisistaan liigan sadanpäämies ynnä ehdoton rehtori meirän Kertsi ja kananjalkainen, pikkumuikuilla ruokittu ynnämuu Kuopiosta.

Ensimmäinen peli Savonmuan Parriisissahan meni ohjesäännön mukaisesti ylivertaisen Pallokerhon merkeissä. Vähänhän siellä oli kuulemma ollut tuomari- ynnä muutakin vilunkipeliä ilmassa, mutta sehän ei liigan kuningaspulttia saanut kellistymään.

Ottelun teemaksi näkisin illalla "pienempää saa kiusata". Siinä tulevat kuulkaas taas polvet paukkumaan tööttien jälkeen Kalpan eläkevaareilta. En tällä nyt tarkoita mitään jeremäisiä pikkupikku jalkojen levittämisiä taklattaessa. Selällään/mahallaan jalat edellä laitoja päin on ikävää matkustaa tehottomien kulmapörräysten lomassa. Yleisen kalakukon kurmoottamisen lomassa ylivertainen Pallokerho käy lyömässä kuudesti lötän kuopijolaisten nyyttiin, ja matsin jäläkeen Virran Peksillä on taas aihetta valittoo jotta "Elekää kehtaa".

 

Hupsis. Taisi tulla toisen palstan kirjoittelua tähän alkuun. Siirryn Malawiin:

Ei ihmeellistä taaskaan. Lehdissä oli juttua että Bingu hyvää hyvyyttään maksaa omia häitään 50 000 eurolla, ihan omasta pussistaan (johon rahat ovat tulleet... jostain). Jumalauta, on se filantrooppi! Ei jää valtiolle enää kuin 950 000 eukkaa kustannettavaksi. Ja tämä on siis se alustava, varmasti ylittyvä kustannusarvio. Bestmanina tulee hääräämään Sambian presidentti.

Auto on huoltamolla. Taas. Syynä oli tälläkertaa koko iskunvaimennuksen+jousituksen tuhoutuminen. Joku ajeli kiesillä pitkin savannia kouluja katselemassa. Tänään saadaan lulla pajalta, että ei siitäkään sen enempää.

U. fanittaa Suzieta ihan täpöllä, ja taitaa olla molemminpuolista se kiintymys. Harmi että S:llä ei englanti luista niin hyvin. Olisivat muuten päivähoito-ongelmat kuitattu. Uusia sanoja ovat kokku=norsu, ta=taulu ja ke=kirahvi. "Kansallissosialismia" ja "kvanttikaivokomponenttia" vielä odotellaan.

Olin unimaassa lentokoneessa, eli lomailun odottelu on jo kovaa. Varsinkin kun pullat finaalien näkemiselle ovat ainakin tällä hetkellä kohtalaisesti uunissa.

Ai juu: Nettiyhteydet ovat, jos mahdolista, huonontuneet entisestään.