No oho. Vai että omenapuu oli katkennut. Hassu juttu, meillä meinaan katkesi eilen yhdestä pihan banaanipuusta iso oksa. Oli niin iso nippu banaaneja siinä oksassa että se katkesi. Mun piti ottaa siitä äsken kuvakin, mutta meidän kamera taitaa olla taas jossain iso-E:n jemmassa. Mutta en varmaan paljon valehtele jos sanon että siinä nipussa oli ainakin sata banaania. Ne oli kyllä aika pieniä ja kaikki niistä oli vielä ihan vihreitä, mutta kun niitä kypsyttää niin sitten niitä voi syödä. Me kyllä annettiin aika iso osa niistä meidän puutarhurille ja vartijoille.

Mitäs muuta? Joo. Meidän kanala alkaa olemaan valmis. Ei tarvita enää kuin nukkumakoppi sinne sisälle niin voidaan hommata sinne niitä kotkottajia. Sitten vaan odotellaan munia ja mahdollisia tipuja. Paljon halvemmaksihan se olisi tullut munien osto kaupasta, ja ei me oikeastaan niitä munia silleen tarvittaisikaan. Mutta kun noiden meidän naapureiden ja vartijoiden lapset ei oikein saa kunnon ruokaa, niin ajateltiin että niistä munista ne saisi tärkeitä ravintoaineita. Aina välillä sieltä voi sitten kai syödä kanankin pois, jos siis tulee niitä tipuja.

Kerroin terveisiä serkulle. Se sanoi "Hööö" ja laittoi varpaat suuhun. Kerro sä terveisiä kaikille siellä, ja Tätän porukalle kanssa. Niin ja sitten rapsutat Zicoa kun seuraavan kerran meette mummulle ja vaarille.

Sitten vähän muuta. Suosikkiministeriäni Patricia Kaliatia epäillään korruptiosta. Syyteet ajoittuvat aikaan, jolloin Kaliati oli turismiministerinä. Akka kerkisi jo tekemään diilin Arabiemiraateista tulleen konsortiumin kanssa, mutta ko. kaupan menivät sitten silloisen hallituksen muut ministerit ja ministeriöt perumaan. Ai mitä Patricia oli myynyt? Ei muuta kuin yhden kansallispuiston sheikeille yksityiseksi metsästysmaaksi. Tätä kauppaahan korruptiosyyte ei koske koskapa kauppa peruttiin. Siellä on jotain ekoturismi todistuksien kähmintää sheikkien kanssa käyty. Lisäksi Informaatioministeriyden ajoilta eukkoa syytetään fyrkan vastaanottamisesta yhden teleoperaattorin urakan hyväksymisestä. Eli asihan selvää pässinlihaahan tämän pitäisi olla. Jos ketä tahansa täkäläistä poliitikkoa tutkittaisiin, olisi lain mukaan annettava monoa ja linnaa pelkän pintakuopaisun perusteella. Maan tapa katsokaas. Hetkinen, missäs muualla mä olen jotain tuollaista nähnyt?

Saapas nähdä kauanko näitä juttuja tutkitaan. Tuo eukkohan on siis tyhmä kuin saapas, mutta myöskin täysin tunteeton vastustajiaan kohtaan. Oma toteamuksensa kuuluu "hän on vain tavallinen kylän nainen ministerinä". Pahat kielet vähän kalattavat että nousu täkäläisen politiikan huipulle olisi tapahtunut maailman vanhinta konstia käyttäen eli parturoiden. Ministerinä olleessaan hänen suosikkihupeihinsa on kuulunut mzungujen liiketoiminnan lopettaminen täysin mielivaltaisesti. Siis tyyliin: akka on mennyt ravintolaan tai lodgeen ja sanonut jo eteisessä että tämä paikka suljetaan nyt. Ja muuta vaihtoehtoa ei ole ollut kuin sulkeminen.

Veikkaan että ennen pikkujouluja koko homma on jo unohtunut. Ellei sitten haluta näytösluontoisesti eroon ministeristä joka on taakaksi presidentille.