Tuli tuossa mieleen että pitäisi varmaan taas kirjoittaa jotain positiivista tästä maasta. Katsotaanpas: ystävälliset ihmiset, sadekaudella upeat maisemat, järvi... Niin. Tässä se taas on. Näin äkikseltään on aika vaikea keksiä uusia ynnäpuolia, nuo kun on mainittu jo moneen kertaan. Kavereita ei oikein lasketa koskapa he ovat melkolailla kaikki expateja.

Näin viikonlopun jälkeen on kuitenkin yksi speziaal hyvä asia mainittavissa Malawista. Ei, se ei ole kaljan hinta (jota muuten nostettiin tässä taannoin. Nyt aletaan olemaan puolen euron paikkeilla/pullo) vaan chilled meininki ympäri kylää. Ei oo kiire mihinkään. Varmaan ikinä Malawin jälkeen meidän elämässä ei ole vaihetta, jossa elettäisiin näin pysähtyneessä tilassa. Viikolla tuo "kerkiihän sitä"-meininki on raivoa nostattava juttu, koska ei sitä kerkiä. Kaikki muuttuu kuitenkin la-su. Ei ole kato pakko mennä minnekään, ei paljon puhelimet soi ja jos haluaa viettää sunnuntainsa vaikka kivellä istuen niin antaa palaa vaan. Niinhän ne paikallisetkin tekevät.

Läksiäisiä (ei vielä meidän) ja fudista oli muuten viikonlopun ohjelmassa. Hassua että mekin ollaan nyt sitten siinä lähtijöiden köörissä. Tämä seikkahan on ajanut vapaa-aikana erilaisille Kampala-blogeille, siis niille harvoille relevanteille joita löytyy. Ugandasta sinänsä löytyy kyllä tekstiä, mutta eipä mun ole niin syytä lukea jonkun peace corpsin kokemuksia jostain ugandalaisesta puskasta. Hilpeyttä on herättänyt myös blogit, joissa taivastellaan Kampalan kehittymättömyyttä tyyliin "tänään käytiin testaamassa kaupungin AINOA elokuvateatteri". Muistattehan varmaan että tässä maassa ei moista ihmettä ole... Aika paljon ollaan saatu siis järki-infoa hurri-Mickeltä, joka asui kylässä pari vuotta. Mitä olen kuullut niin veikkaisin suurimman sopeutumisen paikan olevan Lilongwe 650 000 asukasta - Kampala rapia kolme miljoonaa-akselilla.

Mitäs sitten vielä? Malawi rupeaa torjumaan malariaa DDT:llä. Aine sopii todella hyvin malarian torjuntaan, mutta mutta mutta. Kauhea vakuuttelu kaman parhaudesta on päällä. "Koska me tullaan käyttämään sitä vaan sisätiloissa niin siitä ei ole mitään haittaa ekosysteemille." Hjuu juu juu. Tietäen malawilaisen ohjeiden noudattamisen kyvyn niin ei juu varmaan ala syntymään jännittäviä terveysvaikutuksia.

Maailman Pankin mukaan Kwachaa pitäisi kelluttaa ja Bingu ei oikein haluaisi... Saattaisi auttaa kuulemma jo malawilaistenkin mielestä valuuttapulaan tämä... Huoh. Micke oli muuten joutoajallaan googlannut ihmisiä, jotka ovat aikanaan "valmistuneet" Hawajilla sijainneesta diplomimyllystä. Melkolailla kaikki, Bingua lukuunottamatta, ovat saaneet kenkää työpaikoistaan ja heidän tutkintonsa on mitätöity. Ja eipä sillä, niinhän Bingullekin on mono heilahtanut Maailman Pankista ja COMESA:sta. Tuliko silloin kenkää papereiden vuoksi vai "omat ja vieraat rahat sekaisin"-metodista? No sitä ei tiedä varmaan kukaan. Varmaan molemmista syistä.

Nyt ei taas enempää. Suuren Johtajan pojat opettavat tänään fuusioenergialla sähköistettyjen harjoitustilojensa ja aivosoluja lisäävän juoman ansiosta kapitalistista rappiosysteemiä edustavia lusitaaneja pelaamaan jalkapalloa. Ihan niinkuin gulag opettaa kahdessakymmenessä vuodessa kulakkia ajattelemaan asioita uudella tavalla.