Taitaa olla asia nyt niin, että ainoa turvallinen kalapuikko sijaitsee räkäjarruna ihmisen nenän alla. Eikun pergules, onhan MatikaisPena vielä hengissä. Olen kyllä aika tavalla hirnunut tuota suomalaisen yhteiskunnan perustuksia ravistelevaa episodia. Miten voi olla noin tyhmä teini ettei ymmärrä jemmata sitä ylimäräistä apettaan vaikka perunoiden tai salaatin alle? Perkele tuollaiset asiat opetetaan viimeistään kuudennella luokalla!

Täällä ollaan harkittu kolhoosiin siirtymistä. Meidän ruohonleikkaaja nimittäin ilmoitti että 3000 rahaa on liian vähän kahden ja puolen tunnin työstä. Pitäis saada 3500. Jep jep.

Eihän tuo 500 meille olisi mitään, mutta kun taas ajatellaan opettajan saavan 16k kuukaudessa. Ei oikein voi tukea systeemiä jossa ruohonleikkaaja on se eniten massia repivä yhteiskunnan jäsen. Sikseen toisekseen alkaa taas kerran veeharmittamaan tuo jatkuva vedättämisen yritys. Täkäläisellä ruohonkasvutahdilla meillä pitäisi nurtsi ajella neljä kertaa kuukaudessa ”viidakkokirja”-ilmiön estämiseksi. Laskee siitä sitten ihan ite paljonko jätkän kuukausiliksaksi tulee pelkästään meidän taloudesta. Ja me ei varmasti olla kaverin ainoat asiakkaat.

Uusi Murray maksaa täällä 100k. Blantyrestä sen saisi 80k:lla. Niinpä tässä suunnitellaan kaveripariskunnan kanssa yhteisen koneen ostamista. Heidän nurmikkonsa polttaa kuulemma yhdeksän tonnia/ajelu. Toisaalta harmittaa moiseen ryhtyminen, sillä onhan tuo nurtsijätkän palkkaaminenkin suoraa kehitysapua. Toisaalta ahneudellekin pitää jotkut rajat laittaa. Patrickilla on ihan varmasti jonkin sortin sivudiili tästä leikkailusta. Viimeistään P:n naaman venähtäminen paljasti asian kun kerroin että näillä hinnoilla meidän kyllä kannattaa hommata oma kone. Nämä tällaiset laskutoimitukset ovat täkäläisille aika vaikeita paloja ymmärrettäväksi. Kyllähän mzungun pitäisi maksaa ihan mitä tahansa siltä pyydetään.

Muuta: Tiistaina päivävartsan sijainen nappasi portilla mun silmien alla portilla hössöttänyttä Tessaa (kaverin onneksi se oli nimenomaan Tessa. Sheeba olisi saattanut moisesta närkästyä...) nokalle. Sanoin että seuraavasta kerrasta mä nappaan koiran puolesta takaisin, ihan vaan sen vuoksi että ”toi koira ei tunne sua, ja jos sä teet noin, se aivan varmasti lotaisee sun ranteen poikki jossain vaiheessa. Sitten sä tuut parkumaan mulle että Bwana, toi koira puri mua, gimme money for doctor.” Taas pääsin todistamaan malawilaista silmien pyörittelyä kun ei mennyt jakeluun. No, jätkää on nyt varoitettu.