Ajankohtaisessa maailmaa ja sen kipupisteita syvaluotaavassa interaktiivisessa keskustelusarjassamme MitVit? kasittelemme tanaan aihetta "Miten pieni voi maailma olla?"

Kavipas nimittain niin tuossa viikonlopun tohinoissa, etta tapasimme kekkereiden merkeissa norjalaisen naikkosen, jonka luona olimme pari viikkoa sitten tupareissa. Kekkereissa pelailimme Trivial Pursuit-tyylista lautapelia jossa kysymykset kasittelivat Maapallon eri valtioita. "Milloin Pol Pot kuoli?" ja sita rataa (em. kysymykseen emme saaneet oikeata vastausta, silla olimme hyvin vakuuttuneita joukkueeme japanialaispariskunnan kanssa siita, etta Pol asuu Lilongwen Capital Hotelissa Elviksen kanssa samassa karaokelaittein varustetussa sviitissa.)

Tuli sitten Suomi-kortti, ja joukkueemme norjalainen meni ja tunnusti hapeillen etta ei tieda mitaan Suomesta, vaikka on viettanyt kymmenen kesaa aitinsa parhaan kaverin (suomalainen) mokilla. Kysyessani tarkempaa paikkaa oli vastauksena eraan Turengin esikaupungin norjalaisittain aannetty nimi. Aitinsa kaverin tiedan n. 80% varmuudella...

Muutahan taalla ei olekaan tapahtunut. Budjetin takalaiset onnistuivat kuin onnistuivatkin saamaan aikaan, joten tilanne on ainakin valiaikaisesti hallinnassa. Tosin maatalousministeri sanoi eilisessa lehdessa, etta ne maaseudun pomot joilla on opposition jasenkirja eivat saa syssymmalla lannoitteita maissejaan varten. Etta katsellaanpas nyt mita siita tuleman pitaa. Kelit alkavat lampenemaan, nyt on ollut kolme paivaa kahtaneljaa. Kasvimaa on perustettu, joten parin kuukauden paasta odotellaan satoa. Aika kuluu reissua odotellessa kuin jaita poltellessa. Saatiin vihje, etta Kapissa voi vuokrata autojen auton, eika vain minka tahansa japsipulkan. Nyt on puhelinnumero firmaan joka diilaa Kuplavolkkareita vuokrakayttoon!

Bwana kuittaa ja alkaa suunnittelemaan matkalaukun pakkaamista.