Dowassa sattui ja tapahtui.

Olipa nimitäin niin, että perheen 13-vuotias tytär joutui sairaalaan. Likka otettiin sisään pariksi päiväksi, ja ilmeisesti hän oli toennut sen verran että chipatalan väki päätti päästää hänet kotiin. Toinen vaihtoehto tietysti on se, että perheeltä loppuivat fyrkat lapsosen hoitamiseen.

Kotosalla mummu oli tehnyt ravitsevaa puuroa toipuvalle. Kävi vaan niin, että lautasellisen puuroa syötyään tyttö oli kuukahtanut kuolleena lattialle. Mitäs nyt tehdään?

Vanhemmat olivat epätietoisina ottaneet yhteyttä paikalliseen herbalistiin, ts. noitatohtoriin. Tämä nainen oli ilmoittanut että "Ei se teirän plikka mihinkään kuollut ole. Mummun puuro on ollut myrkytettyä koskapa teidän mummu on noita. Saatte tytön takaisin kun häädätte noidan pois ilmaa pilaamasta."

Kyläläisetkin kuulivat tämän ihmeellisen tiedon, ja siitä paikasta lähdettiin porukalla vähän kovistelemaan isoäitiä. Siinä mätkimisen lomassa mumma oli huutanut apuja erinäisiä henkilöitä nimeltä mainiten. Tästähän angry mob oli vetänyt selkeät johtopäätökset. Mainitut immeisethän ovat aivan selkeästi mummon ketjukavereita. Ja eikun niitä kopsimaan.

Lopputulemana mummusta henki veks ja yhdestä "apurista" kanssa. Jostain syystä tyttö pysyi edelleen kuolleena. 20 pidätettyä. Todennäköisesti syytetyt vapautetaan ja vainajille tulee pikku sakot.

Blantyreä ovat koetelleet viime aikoina väkivaltaisten raiskausten sarjat. Ei taas yllätä yhtään. Väkisinmakuut nimittäin yleistyvät täällä edelleen sitä mukaa kun maissi saa korkeutta lisää. Siellä pellon siimeksessä paha panee parastaan. Berlusconi varmaan sanoisi että ei riitä taas millään poliisit kun noita naisia kävelee niin paljon tuolla kaduilla... Hieno mies tuo Silvio. Fudiksesta ymmärtää kyllä, mutta muuten taitaa ukko olla täysi m***ku.

Mutta on siinä mahtanut olla melkoisen leppoisa herätys silläkin perheellä joka on löytänyt eilen aamulla pihaltaan päättömän naisenruumiin, ilman rintoja ja genitaaleja.

Että näin tänään koitan muuttaa teidän käsityksiänne Afrikasta pelkästään villinä, pimeänä mantereena.

edittinä tänne loppuun vielä jonkin aikaa mieltä vaivannut ihmettely. Firma rakentaa kouluille aina silloin tällöin pas*ahuusseja. Se on hyvä. Ei pääse kolera/punatauti iskemään silloin niin helposti. Organisaatio siis kaivaa kuoppia maahan ja rakentaa siihen päälle reiällisen pömpelin, betonilattialla. Mä sitä vaan että näitä aina nau'utaan paikallisten koululautakuntien toimesta kun ne ovat niin tärkeitä hygienian parantamisen kannalta. Mutta: jos sitä ei tule NGO rakentamaan, se jää rakentamatta. Mitenköhän vaikeata hyyskän rakentaminen ihan itse olisikaan? Ihan vaikka vaan puulattialla? Mangopuu+putoava hedelmä+hieman sivussa oleva mangontarvitsijan käsi=NGO.