Meilla kavi tanaan vuokrafirman puutarhuri katsastamassa pari pystyyn kuollutta puuta. Ne pitaa katkoa tontilta pois ennenkuin ne romahtavat talon niskaan. Hyva homma. Samalla poistuu pari potentiaalista termiitin pesaa maisemasta.

Ukko siina katseli ymparilleen ja totesi meidan nurmikon olevan aikas pitkaa. Hanen mielestaan se pitaisi leikata heti. Ja hanella olisi siihen sopiva konekin. Seka koneen tyontaja.

Juttuhan on niin etta Patrick hommasi meille japikan ajelemaan ruohoa. Kallistahan se takalaisittain on. 4000 Mkw. Eli aika kovalle liksalle paasee koneenhoitaja. Aikaa urakkaan menee takalaiselta n. kolme tuntia. Mita se ruohonleikkuri siina ajassa kerkiaa gasoa imemaan? Kolme litraa? Litra=200 rahaa.

Kysyinkin sitten talta tanaan kayneelta jannulta etta mihinkas hintaa se oikein tyon tekisi. "Just give me ten thousand..." Rupesin nauramaan ja sanoin suoraan etta me saadaan taa neljalla tonnilla kuntoon. Joka kerta. Bensan hinnannoususta huolimatta.

Kaveri oli hetken hiljaa ja teki uuden tarjouksen. Jos kuudella tonnilla? Katsoin ukkoa pitkaan ja mietin etta ei voi olla totta. "Siis sun tarjouksesi on talla hetkella viela kaksi tonnia yli sen mita me maksetaan sille toiselle. Etta eihan tossa ole meidan kannalta mitaan jarkea." Varsinkin kun aavistelen Patrickilla olevan jonkin sortin provikka kyseessa meidan kayttaman ruohomiehen kanssa... Kauan ukko laski ja mietti kunnes sen apulainen, tontin katsottuaan sanoi etta ok. Nelja tonnia.

"Enhan ma nyt herranjumala rupea vaihtamaan hyvaa miesta toiseen kokeilemattomaan jos siita ei ole mulle mitaan hyotya. Kylla teidan tarjouksen pitaa olla merkittavasti alle sen neljan etta teilla mitaan mahdollisuuksia on."

Holmona katsoivat mua pitkaan ja pakkasivat itsensa sitten autoon.

Kymppitonni my ass. 3/4 kuukauden paikallisen puutarhurin tili.

Tulevat huomenna kaatamaan niita puita. Pitanee katsoa ettei meikalainen jaa "vahingossa" alle.