Ihan alkuun "Haistapa vuodatuksen linkkitoiminto pitkä ----u." Se on nyt kolmas kerta kun tätä runoillaan.

Auto oli huollossa. Lasku oli yli tuplat mitä annettu arvio oli. Halpaa se silti vielä kotimaahan verrattuna oli ja maksaahan se jarrupalojojen vaihto sekä ilmastoinnin fiksailu. Lisäksi erilaiset repsottavat muoviosat ovat nyt tip top.

Kerkisin olemaan kymmenen minuuttia ulkona pajalta kun sinne tuli melkein uudestaan asiaa. Tosin se korjaamolle joutuminen olisi saattanut olla siinä vaiheessa pulmista pienin.

Olin tulossa Jazz-supermarketilta/Bugolobin Shelliltä ylöspäin, tarkoituksenani kääntyä oikealle Portbell Roadille kohti Mbuyan mäkeä (tämä siis niille jotka paikan tietävät.) Siinä on ahdas T-risteys koskapa tienpenkat ovat "vähän" syöpyneet sateiden takia. Oikealta, eli meiltäpäin, oli tulossa toinen Pajero. Se laittoi vilkun vasemmalle eli meinasi kääntyä meikäläisen tulokadulle. Tämän Pajeron takana oli Corolla jonka aikeet olivat geradeaus. Risteyksen tiukkuudesta johtuen Pajero joutui pysähtymään koska toi meidän tankki tukkii, varsinkin jos risteykseen on ryhmittynyt ohjesäännön mukaisesti. Kuten olin.

Vasemmalta ei tullut ketään, joten kerkisin siinä jo hieman tuuletella joutuisaa matkantekoani, viiden ruuhkasta huolimatta. Eli eikun nokkaa oikealle kotia kohti.

Jumaleissön! Mun oikealta tuli boda. Lujaa. Jotain seitsemääkymppiä. Ja se idiootti lähti ohittamaan noita kahta risteyksessä pysähtyneenä olevaa autoa. Oli moneen toviin taas sellainen hetki, jolloin aika kulki    t    o   d   e   l   l   a        h    i    t    a     a    s      t      i. "Jaahas, toi tulee ihan varmasti sivulasista takapenkille. Jos siis sillä käy säkä....... No, nyt se alkaa jarruttaa, ei kerkiä millään......... Juu, perähän sillä on jo irti....... No nyt se tulee kahva edellä, kohta napsahtaa........ nyt se menee nurin, ihan saletisti osuu.........*pientä rapinaa auton takaosasta*.........  No, nehän meni perkele kummatkin, mies ja mopo, takarenkaasta ohi ja auton perän alta......... *vilkaisu sivupeiliin*........ Ja jatkaa liukuaan........ Nyt se nousee ylös, hengissä on....... Alkaa nostamaan Bajajiaan pystyyn..... Ei kai tässä sitten mitään kun ei kuulunut mitään isompaa kolahdustakaan. Kotiin."

Sillälailla. Tein siis sen, mitä tekstissäni "Nsima people" jo uhkasin. Jos tulee näitä tilanteita, en jää paikalle ihmettelemään jos ei henkilövahinkoja synny. Se on ohje. Tylyähän se on, mutta en mä kyllä näe järkeä mahdollisen mobjusticen armoille joutumisessakaan, varsinkin kun taaskaan ei ollut tämän autoilijan vika. Mitä liikkuu motoristilla päässä jos se lähtee ohittamaan risteysalueella kahta pysähtynyttä autoa, ranne 90-asteen kulmassa?

Himaan pääsin ja sitten alkoi käsien tärinä. Oli liki etten c2h5OH:ta ottanut.

Muuten eilinen päivä oli antoisa, juoksumatto kohtasi kuin kohtasikin voittajansa.

Mitäs muuta? Lehden ostin. Hallitus/poliisi varoittaa Al Shabaabin suunnitelevan johtavien poliitikkojen murhaamisia. Etenkin opposition poliitikkojen sanotaan olevan vaarassa. Heh, oppositiohan niitä ugandalaisia sotilaita sinne Mogadishuun on lähettänyt. Ettei olisi taas joku orwell-tyylinen jekku NRM:llä mielessä?

Poliisi etsii kahdeksaakymmentä autoa, jotka kuulemma ovat töötänneet mielenosoituksellisesti kello viiden "viiden minuutin vihan" aikana. Jos jäävät kiinni, on seurauksena autojen takavarikointi. Yksi bodakuski on tähän mennessä pidätetty tööttäämisestä. Tämä jätkä tosin kiisti metelenöineensä muuten kuin nauramalla kovaan ääneen muiden aiheuttamalle melulle. Uutisissa muuten kerrottiin tämän metelöinnin aiheuttavan nyt sitten keskenmenoja ja sydänsairauksia. Ja kyllä kyllä, melulle altistumisella on terveysvaikutuksia. Hupaisaa oli 45-desibelin metelirajan asettaminen. Jos se ylittyy töötätessä (mikä siis varmasti tapahtuu), on sillä vakavia vakavia terveysvaikutuksia. Ihmiset kuolevat ihan justiinsa jne. Väitän kuitenkin, että noissa Kampalan isoissa risteyksissä ihan perusmelu on yli tuon neljänviiden, eli eikös tuolla logiikalla Jinja road pitäisi olla reunustettu ruumiilla?

Simmottis ny.