No mutta. Tämä bloggailuhan on ihan hauskaa puuhaa.

Eilen Ugandassa vietettiin Sankareiden päivää. Lähinnä kait tuo veteraaneja tarkoittaa, tai ainakin niissä merkeissä herra presidentti juhlapäivää vietti.

Mä en sitten tiedä onko siitä tullut ihan kokonaan seniili. Meinaan kun se pari kuukautta sitten päästeli suustaan jossain Afrikan pomojen huippukokouksessa vapaasti käännetysti näin (mulla on alkuperäinen lehtileike nykyään lompakossani): "Uganda ei ole noussut kehitysmaiden joukosta ylös kahdesta syystä. Toinen niistä on ideologisen koheesiion puute. Toinen on huutava demokratiavaje."

Tuossa vaiheessa piti oikein hieraista silmiä ennenkuin aloitin ääneen nauramisen ja lattialla pyörimisen. Jumanskägä! Jätkä on ollut valtiolaivan ruorissa 26 vuotta, kaikella maallisella vallalla siunattuna. Mikähän sen demokratiavajeen on aiheuttanut? Vähän koittivat toimittajat kysyä kommentin tarkoitusta, mutta siinä vaiheessa herra presidentti oli taas in the land of chocolate.

No, nyt se sitten oli eilen pitänyt puheen jossa se kehui tekemisiään näin:"

President Museveni has dismissed his major political opponent, Dr Kizza Besigye, as a spent force who cannot “disorganise” Uganda.

Speaking at the Heroes Day celebrations at Butalangu Town Council in Nakaseke District yesterday, President Museveni said Dr Besigye had been contained. “No one can disorganise the country. Besigye tried to disorganise Kampala, the capital city. We tear-gassed him until he cooled off. He doesn’t need bullets. Just teargas is enough for him."

http://www.monitor.co.ug/News/National/Museveni-says-teargas-has-silenced-Besigye/-/688334/1877390/-/1unxkoz/-/index.html

Vetäkää nyt tuosta taas omat johtopäätöksenne. Ei Herran töppöset sentään!

Me vietimme em. juhlapäivää jaappanialaista ruokaa syöden ja polskutellen. Sakesta jää pontikkainen jälkimaku, edelleen. Jos en muuta ole Afrikassa oppinut niin onpahan puikoilla popsiminen tullut taltutettua. Koko perhe kävi tällä kertaa altaassakin, vaimo tosin vähän vahingossa. Sen piti liottaa Elsan varpaita +28 poolissa mutta kiitos taittovirheen/luulo ei ole tiedon väärtin se astui altaaseen olettaen jalan alla olevan sen matalamman tasanteen. Ei ollut. Hyvänä äitinä se sai pidettyä Elsan pään vedenpinnan päällä ja sitten mä lähdinkin hakemaan sisältä, naurua pidätellen, uimavaippaa ja pyyhettä.

13 duunipäivää jäljellä. Kunhan perjantain päivänavauksesta selvitään niin se alkaa olemaan sitten loppuliukua vailla.