http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-15255357

Perjantaina tätä jo vähän ihmeteltiin, eilen merirosvo 7-vuotispäivillä enemmän.

Tiedossahan tuo on ollut että Saharan eteläpuolella meno on välillä hurjaa. Joka kerta kun lehden avaa, hyökkää sieltä ainakin pari "äiti leikkasi rangaistukseksi pentunsa peukalot irti"-juttua. En mä niitä enää tänne jaksa referoida. Oikeasti mä en enää juurikaan jaksa lukea lehtiäkään. Yhä enenevässä määrin olen heittäytynyt expatiksi. Pitäköön paikalliset ihanan ja värikkään kulttuurinsa. Kolonialismin kaikuja olisivat kaikki sen muutosyritykset. Sitäpaitsi tällä taustalla se olisikin erinomaisen tekopyhää. Valkoisen miehen taakka sekä suomalainen terva jolla orjalaivoja tilkittiin katsokaas.

Saataisko me kuitenkin sitten pitää oma kulttuurimme vai pitäisikö tämä lasten uhraaminen(kin) jotenkin hyväksyä osana värisevää monikulttuurista maailmankuvaa? Vai onko tämänkin asian esillenosto vihapuhetta? Miten pitkälle kulttuurirelativismia pitää tukea?

Mulle tuli nuo kadonneiden lasten määrät yllätyksenä. Ei siis itse asia. Ja rupesihan taas vaihteeksi tuttamaan tämä manner. Onhan se kuitenkin kai hyvä että ei ole vielä ihan turtunut tähän touhuun.