Kerronpas lyhyesti elämästä koululla.

Eilen kesken päivän kuultiin pyssyn pauketta koulun fudiskentän takana olevalta suolta/wet landilta. Vesijättömaa on semmoinen rohkea puoli kilometriä leveä kaistale ja sen poikki rakennetaan parast'aikaa ohitustietä helpottelemaan kylälle päin suuntautuvia liikenneruuhkia.

Tällaiset isommat raksatyömaat tietysti houkuttelevat silloin tällöin paikalle omaisuuden uusjakoon vihkiytyneitä yksilöitä. Näin oli käynyt eilenkin.

Rosmo oli kuitenkin yllätetty rysän päältä ja pitkäkyntiselle oli jäänyt vaihtoehdoiksi antautua, juosta karkuun tai tapella. Hän oli valinnut ritoloiden ottamisen ja suunnannut juoksunsa maissirämeikössä kohti koulun premissejä, tarkoituksenaan vissiin loikkia pihan läpi. Pahaksi onneksi koulun kaksinkertainen korkea aidoitus oli estänyt nämä aikeet. Rosmo oli siis jumissa, työmaan vartijat kannoillaan.

Vartijoita ei tällainen urheilu enää ollut kiinnostanut joten he olivat vetäneet torrakoilla korvan vierestä parit varoitukset. Tämä siis samaan aikaan kun koulun pihalla oli liikuntatunnit sun muut meneillään.

Vedettiin verhoja ikkunoihin, lukittiin ovet ja käskettiin mukulat "vallankumous"-moodiin eli pöytien alle. Sitten verhojen raoista tiirailtiin toisesta kerroksesta kolmekymmenen metrin päässä tapahtuvaa kiinniottoa. Vähän siinä kivväärinperät heilahtelivat...

Toinen lystikäs sattumus koskee erästä koulun poikaoppilasta. Tai hänen perhettään. Perhe menetti pari viikkoa sitten parlamentaarikkona toimineen isän, liikenneonnettomuudessa. Eilen oli sitten perheen äiti pidätetty tämän "onnettomuuden" johdosta. Akka oli jyräyttänyt Land Cruiserilla ilmeisen tahallaan siippansa yli pihatiellä. Näitähän nyt sattuu täkäläisissä paremmissa piireissä. Viime vuonna eräs koulumme mutseista päätti avioeropäissään kidnapata pari lastaan ja varmemmaksi vakuudeksi oli vielä palkannut katujengin onnistuneesti polttamaan tulevan ex-miehensä Sudanissa sijainneen 2,5-3 miljoonaa taalaa maksaneen hotelli-ravintola kompleksin.

Loppuun vielä korruptiotutkimuksesta sen verran, että kauhean yllättäen pääministerin toimiston lahjoitusvarojen katoamisia tutkineet poliisit on nyt siirretty tärkeämpiin hommiin, niinkuin nyt esimerkiksi ratsaamaan Kampalan ganjanmyynti rinkejä. Korruptiotutkimukset seisovat tämän vuoksi kuin. Ruotsi, Tanska ja Norja liittyivät viime viikolla "Ugandalle ei latiakaan"-kööriin.

PeeÄssänä kunniamaininta meidän yövartijalle, joka onnistui rikkomaan meidän portin. Liukuportti, kaksi suuntaa mihin se liikkuu ja yht'äkkiä yllättäen toinen portinpuolikas on irti poikki meidän parkkipaikalla. Juu, olen minäkin sen kiskoiltaan saanut ja yhdellä kädellä takaisin raiteilleen laittanut, ei siinä. Tälle jannulle portti oli kuitenkin liian monimutkainen vehje.