Laitetaan nyt parin(kymmenen) tuohtuneen tarinoinnin lomaan aurinkoinenkin viestittely. Vähän on hellittänyt jo pannan kiristys. Suu on myöskin kuurattu taas mäntysuovalla puhtaaksi.

Yövartijat menevät vaihtoon. Tai ainakin näin pitäisi käydä jos pyyntöämme kunnioitetaan. Sääli etupihavasta-Martinia, mutta on nää epidodit tapahtuneet myös hänen vahtivuorollaan. Hassun jutun kuulin Empalta liittyen näihin varasteluihin. Duunikaveriltaan oli eräänä yönä kadonnut pihalla kopissaan apettaan märehtineet kanat. Kun asiaa oltiin selvitelty vartijatoimiston/vartijoiden kanssa, oli puolustukseksi esitetty kummaltakin taholta "mutta kun yöllä satoi niin kovasti että ei pystytty vahtimaan." Joo-o.

Tänään olen jo kerinnyt metsästämään sementtiä aidankorjausta varten. Oikein hyvää palvelua sai paikallisessa Rautiassa. Ei valittamista. Muurin päällä juoksee tänäiltana taas asiaankuuluva rosmonesto. Seuraavaksi otetaan ohjelmaan sattuneesta syystä taka-alalle hetkeksi vaipunut ruohikoitumisenestolaitteen jaagaus.

Juuri äsken vastapäätä istuva herrasmies tarjosi teetä kannustaan. Kiitos kovasti vaikka en teetä niin juokaan. Malawilaiset ovat yleensä kohteliasta porukkaa, vaikka tuo suorittaminen (siis kaikenlainen muu kuin maissipellon kuokkiminen) aika usein hakusessa onkin.

Hyvältä näyttää myös talovahdin saaminen kesän poissaolon ajaksi. Svenskiä saattaa pukata talouteen.

Eilen oli Capital Hotellilla aivan tuiki tuntemattomia Suomipoikia. En kerinnyt jauhamaan mitään kun niin rivakasti taivalsivat käytävässä loosini ohi. Mitähän ne täällä luuraavat? Jos pojat luette tätä niin kertokaa heti! Toisaalta oli ehkä parempi etten eilen kenellekään päässyt kertomaan näkemyksiäni tästä maitojauheen ja makeutusaineen siunatusta maasta.

Lehdistökatsaus:

Megatähti Lucius Bandan vaimo on ehdolla tulevissa parlamenttivaaleissa. Lucius itsehän valittiin 2004 paikalliseen eduskuntaan. Stara sai kuitenkin melko pian vaalien jälkeen kenkää parlamentista kun Mzuzun oikeus tuomitsi miehen väärennöksestä. Heppu oli kunnon öhmannina väärentänyt itselleen Malawin koululaitoksen peruskoulun päästötodistuksen päästäkseen edustamaan.

Poliisit, jotka latasivat Kalashnikoveilla sen puuhiiltä kuljettaneen kuorma-autoilijan, eivät olleet eilen päässeet oikeudenistuntoonsa. Jätkät ovat odotelleet tuomioitaan vankilasta käsin, joten ei paikalle pääsemättömyys ei ollut heidän vikansa. Vankilan jengillä ei nimittäin ollut bensaa courtroomille autoilua varten. Sattuuhan sitä.

Lehti julkaisi ensimmäisen silmiini osuneen Bob Mugabea kritisoineen kolumnin. Samassa tekstissä annettiin kyytiä myös alueen muille hallituksille, etupäässä Etelä-Afrikalle ja Ugandalle. Kotoisia Malawin kurkoilijoita ei kuitenkaan soimattu suun supussa pitämisestä.

Loppuun vielä mukavia sanoja: pupujussin jäljet, siili (ei tietenkään kiroileva), mäyräkoira (kummatkin versiot), päivänkakkara sekä ilmainen kotiinkuljetus.