Siellä on parlamentissa nyt menossa käsittelyyn uusi poliisilaki. Huh huh mitä luettavaa.

Sisäministeri saisi antaa kenestä tahansa pidätysmääräyksen. Mielenosoitukset oikeusistuimien, parlamentin ja presidentin palatsin edessä joutuisivat pannaan ja poliisi saisi mennä, ilman pidätysmääräystä, kenen tahansa himaan mihin tahansa kellonaikaan jos kenestä tahansa konstaapelista kohde tuntuisi tarpeeksi epäilyttävältä.

Arvatkaapas minkä maan lakikirjasta tuon lain sisältö on melkolailla sanasta sanaan lainattu? Ei, vastaus ei ole Sveitsi eikä Kanada.

Joo, ihan oikein. Vuonna 2002 ZANU-PF laati Zimiin täsmälleen samanlaisen lain, hyvällä menestyksellä toteutettavaksi.

Bingulla alkaa selvästi tulemaan kakkaa housuun tai sitten rajaton valta vaan on nyt korruptoinut rajattomasti. Veikkaan kumpaakin vaihtoehtoa.

Siellä oli meinaan taas eilen sairaalan liikenneympyrässä sijaitsevalla Petrodan huoltsikalla varmaan kolme sataa autoa jonottamassa bensaa siitä yhdestä pumpusta jossa vielä gasoa oli, ja päälle vielä kaikki se jengi joka taivalsi meikäläistä vastaan Shopriten suunnasta tyhjien bensakanisterien kanssa. Sähköt napsuivat eilen vain kaksi kertaa. Tuollaiset tilaisuudet ovat aika herkkiä paikkoja, niissä kun voidaan oikeasti puhua pahaa hallituksesta.

Vielä kun tuontituotteet alkaisivat loppumaan kaupoista (vielä ei ole siitä merkkejä, mutta valuutallahan nekin on maksettava) ja paljastuisi jokin mukava korruptiojutska (niitä ei varmaan ole kaapit väärällään), voisi olla mahdollista että politiikkaan yleensä väliinpitämättömästi suhtautuvat njassatkin hermostuisivat. Jos poliisi (jolla siis on jo nyt kokolailla hyvät oikeudet kansan kiusaamiseksi) alkaa uuden lain oikeuttavalle linjalle, on todellisen opposition muodostuminen aivan varma juttu.

Kotirintamalla pukeudutaan mäyräkoirabodyyn ja riepotetaan nallea. Tirppakin osallistuu.