Ei sitten saatu eilen autoa. Syy siihen oli, ja nyt lukijakullat pitää olla tarkkana kuin porkkana, "Ei toimi printteri"! Siis jumalauta! Sen ihmisen tulostin, joka printata täräyttelee rekisteriotteita, oli brouken. Täysin mahdotonta olisi ollut printata jollain toisella koneella...

Huoh.

Hassun näyn hokasin eilen kun keikuin bodanritsillä kohti vaimon kanssa inkkarin vegemestassa massutettua lounasta. Helvatan hyvää kasvispurilaista oli.

Kerroinkohan mä joskus keskustassa olevasta tyhjästä tontista, jolla aikanaan sijaitsi kansakoulu ja opettajankoulutuslaitos? Siis siitä, joka puliveivattiin grynderille kilolla riisiä ja Venäjän futiskisat-tyylisellä lahjuksenannolla? Siitä kolmesta hehtaarista, joka sittemmin on kasvanut horsmaa kun grynderiltä loppuivat fyrkat?

No kuitenkin. Sen tontin peltiaitaa vasten oli jannu kusella, keskellä päivää. Malawissahan tuo oli niin normijuttu, ettei pitkin poikin sohotteluun edes kiinnittänyt lopulta mitään huomiota. Täällä on toisin.

Siinä oli bodakuskien parkkis melkolailla kohdalla. Viisi-kuusi jätkää huomasivat sen kuseskelijan ja rupesivat nakkelemaan inkontinentikkoa kivillä melkomoisen messuamisen säestyksellä. Ja koska he huutelivat lontooksi, oli viestikin selvä: "Eiks sulla ole mitään tapoja? Saatanan puskajussi, mene takaisin sinne Guluun!"

Moposta:  Näin eilisellä matkalla liikenteessä moisen. Liikennevaloissa pääsin heittämään juttuakin kuskin kanssa. Oli inkkari-pukumies hän. Sanoi että hyvin on pelannut ja jarrutkin skulaavat. Sateella saattaa kuulemma olla vähän liukas ohjata, mutta niinhän se kaikki pienipyöräiset ovat. Sitten valot vaihtuivat, edessä oli loiva ylämäki ja meikäläisen kokoinen skootterimies katosi horisonttiin. Ei saatu kaksi päällä satakaksvitosella enää kiinni. Tänään mennään tekemään kaupat ja viikon päästä pitäisi olla moperin rekisterissäkin. Ei sitten lopulta viitsitty Hondaa ostaa kun tuollakin pärjää ja se on 2/3 halvempikin. Tosin vähän vieläkin epäilyttää että pitäisikö ostaa toinenkin että saisi halvan ja hyvän. Vaikka toisaalta, puoli Intiaa ajaa noilla, joten kaipa se pelittää. Ja huollon jäljittäminen tarvittaessa on tod. näk. varmempaa kuin Hondalla.

Täytyyhän tässäkn postissa narista.

Tässä maassa 84% kansasta on kristittyjä. Muslimeja on 12 pinnaa.

Rauhallinen yöuneni keskeytyi tänään tuossa neljän maissa. Oli vielä pimeätä, sillä Aurinkohan nousee täällä 6:20. "Allaahu akbar! Allaahu akbar!"

Joka aamuhan tuo veisuu kuuluu Auringon noustessa, joten ei siinä mitään. Se on parissa minuuttissa ohi, ja yleensä mesoaminen ei kanna meille asti kuin vaimeana, korkeintaan kyljen käännön aiheuttavana kärpäsen surinana korvissani. Moskeija nimittäin sijaitsee meiltä linnuntietäkin noin parin kilsan päässä.

Ei menneet tänään asiat niin. Oli sitten muessin säätänyt volumen kaakkoon. Senkin olisin vielä jollain tavalla ymmärtänyt.

Se, mitä en ollut enää valmis ymmärtämään oli se, että seuraavan parin tunnin ajan koko kulmakunnalle luettiin jotain v*tun Jakohihnan Suuraa haditheineen. Tuli mieleen mennä päästämään poloinen joikaaja katsomaan niitä 70 neitsyttään. Ja veikkaan vahvasti etten ollut ainoa. Oikeastaan salaa mielessäni toivoin, että joku paikallinen aseellinen (täällä on pyssyjä tosiaan ihan joka puolella) olisi tehnyt viharikoksen ja harjoitellut tarkkuusammuntaa niihin äänipönttöihin.

Joo, kuuluuhan sieltä viikonloppuna baarienkin jyskettä. Sunnuntaiaamuisin kuuluu kirkonmenojakin. Kaupoissa soivat ärsyttävästi par'aikaa joululaulutkin. Missään noista ei ole kuitenkaan kyse vähemmistön kukkoilusta. Eivätkä ne tapahdu aamuyöllä kello 4:00-6:00.

Ei ole ihme että täälläkin on ei-maltillisten-muslimien pommit paukkuneet (luin muuten jostain, että Suomen islamilaisen yhdyskunnan uusi imaami jatkaa edeltäjänsä maltillisella linjalla. Hän kuulemma kannattaa kivitystuomiota avionrikkojille vain jos löytyy sharian vaatimat neljä todistajaa...). Meinaan että vähemmästäkin rupeaa ihmistä korpeamaan kuin siitä, että täytyy viisi kertaa päivässä, alkaen neljältä yöllä, mennä pyllyilemään ja kuuntelemaan jonkun risuparran (partaa ei saa ajaa koska ihminen on Allahin luoma ja sitä ei käy muuttaminen. Esinahka pitää leikata koska... Eikun... piip piip piiip... paradoksi-alert...) jorinoita.

Mulle ei taikaolennot ala kukkolemaan jos en niin halua.