Eli meidän viikonloppujen päivävartija.

Mies on meidän entisen vartijafirman palkkalistoilla. Melkolailla heti kun hän portille ilmestyi, hän kysyi "Olisiko jotain muita hommia kanssa? Mähän voisin pestä päivittäin Pajeron ja ton mopon plus keräisin tota koiranpaskaa nurmikolta?"

No perkele, niinhän sä voisit. Eli diilihän siitä tuli.

Vartijat saavat firmoiltaan 55 Euroa kuussa joten parinkympin ekstra tekee siihen hyvää.

No, sitten meille määrättiin Firman puolesta ne poliisit. Pidettiin kuitenkin Mzee palkkalistoillamme. Se tuli aina yötuurinsa päälle hinkkaamaan kiesin ja keräämään koiranmunat.

Sitten poliisit kypsyivät meidän huonoon vartijakoppiin ja lopettivat tulemisen tykkänään. Korjautettiin koppi heti niiden häivyttyä ja palkattiin 2krt/vko puutarhurimme-Milton päivävartijaksi(kin) koskapa hänen pääasiallinen työnantajaperheensä Firmasta lähti Nykiin. Siihen päälle otettiin sitten Mzee viikonlopun päivätuuriin.

Noin. Sitten vähän siihen mielenkiintoisempaan aineistoon.

Tämä mies on 58-vuotias. Koko ikänsä tehnyt töitä, tullut Kampalaan vuonna -77. Kerkesi Aminin armeijaan Tansaniaa vastaan. "Niillä oli siihen aikaan hyvät palkat ja mulla oli just eka lapsista syntynyt". Siitä kahinasta sanoi että "Se oli aika karkuunjuoksua joo. Pelotti niin perkeleesti kun ne hööki tankeilla ja meitä ketään ei oikein kiinnostanut niitä yrittää pysäyttää. Kun olihan se Amin aika paska jätkä. Tää nykyinen on paska mutta on se rauhan pitänyt. En mä muuta halua, olis vaan rauha. Jinja-roadilla oli ruumiita ojissa ja siat söi niitä. Mä heitin Kalashnikovin mäkeen ja menin varoiksi kolmeksi vuodeksi maan alle. Tein sitä ja tätä, lähinnä rakennuksilla, kunnes -91 aloitin nää vartijahommat. Ja tässä olen. Keskimmäinen lapsista on aivokalvontulehduksen jäljiltä kolmevuotiaan tasolla. Koko elämäni olen töitä tehnyt, mitään en ole koskaan varastanut. Ja mitään ei ole jäänyt. No, lapset ovat koulua saaneet käydä ja ruoassa ollaan suurinpiirtein pysytty. Mulla on nyt 30 senttiä. Onneksi sillä saa noita maapähkinöitä."

Sitä edelleen tulee silloin tällöin pysähdyttyä ajattelemaan. Aina välillä sitä vielä hoksaa asioita.