Piti eilen jo kommentoida tuota herra Presidentin päätöstä armahtaa pojat. Hän siis tosiaan tapasi mr. Banin ja päätti tuon kohtaamisen jälkeen vapauttaa g-miehet välittömästi. Strafen kysymykseen vastaisin että kaipa herra Ban oli vain muistuttanut Malawin tappia elämän realiteeteista. Toisaalta: Bingu on niin turhamainen jätkä, että nyt vapautuspäätöksellä saatava positiivinen image on varmasti ihanaa taivaan mannaa hänelle.

Yleinen malawilainen näkökulma armahdukseen on ollut "paska homma mutta saadaanpahan meidän rahat eikä tarvitse tapella meitä riistävän lännen kanssa." Eli yleisesti ottaen malawilaisille ihmisoikeuksilla ei ole edelleenkään tämän asian kanssa mitään tekemistä. Toivotaanpa täällä Jumalan nyt polttavan Malawin maan tasalle niinkuin hän teki Sodoman ja Gomorran kanssa. Mitähän muuten nyt tapahtuu jos sitä tulta ja tulikiveä ei alakaan satamaan? Onkohan tuo vanhatestamentillinen Jumala käymässä Baalin tavoin vessassa vai tekemässä jotain muuta jonka kuvaksi Hän ihmisen on luonut?

Sinällään jännää on myös se, että länsivaltojen huudellessa noiden oikeuksien (ja itseasiassa samalla Malawin perustuslain noudattimisen ynnä kaikkien Malawin allekirjoittamien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten) perään, täkäläiset pitävät sitä maan sisäisiin asioihin puuttumisena ja kolonialismina.

Kyllä kyllä. Varmasti on vaikeaa ottaa ohjeita vastaan entiseltä isäntämaalta ja erilaisia kulttuureita ei saisi arvostella/laittaa paremmuusjärjestykseen. Silti on aika jännää että täällä niin kovasti haluaisivat pitää kiinni nimenomaan kolonialismin aikaansaamasta henkisestä perinnöstä. Kas kun eivät ole orjuuden perään vielä huutelemassa.

Vaimo muuten pääsi eilen räpylöimään tuon Ban Ki-Moonin. Oli kuulemma ihan miellyttävän ja kohteliaan oloinen herrasmies, jonka sexappeal ei kuitenkaan ollut ollut mitään Kofiin verrattuna.

Eilisen muu ohjelma sisälsi sählyn peluuta ja Euroviisuja flaamiksi selostettuna.